Naše

Po jedna dobra i loša vijest za korisnike JP “Grijanje”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Po jedna dobra i loša vijest za korisnike JP “Grijanje” – Poštovani korisnici usluga JP “Grijanje” vjerovatno niste ni primijetili da su i redovni korisnici, na svojim računima, imali stavku “PAUŠAL (10%)”. Primjera radi račun za august 2018.godine. “Dobra” vijest je da je ta stavka, na računu za Januar 2019.godine, ukinuta od strane JP “Grijanje”, mada taj paušal nije ukinut od strane Gradskog vijeća.

Za očekivati je bilo da će i računi npr.za Januar biti umanjeni za “ukinuti paušal”.

Međutim, iznos računa za Januar u odnosu na August nije se umanjio ni za fening. Taj paušal faktički nije ukinut već se “utopio ” u stavku Cijena grijanja….

U svemu ovome, a vezano za ukidanje paušala, najbolje su prošli oni koji su se iskljucili sa grijanja, kao i Sanja Renić kojoj je ovo bila odskočna daska za prelazak na kantonalne “jasle”.

Najveći gubitnici u svemu ovome su redovni korisnici grijanja. Ukidanje paušala onima koji su se isključili je velika i neoprostiva greška gradskog vijeća. To djeluje i na druge, stimulativno, da se i oni isključe. Da uđete u takve stanove vidjeli bi da temperatura nije ni malo zanemariva i da uz malo dogrijavanje možete u njima boraviti.

A kako i ne bi kad ih griju komšije sa lijeva i desna, odozdo i odozgo, kao i cijevi koje prolaze kroz te stanove, a sve na štetu onih koji su redovni korisnici usluga grijanja.

Ukidanje paušala za privatne objekte (kuće) ima svoje opravdanje pod uslovom da se čitav objekat isključi sa grijanja.

Preporuka je da se ova odluka gradskog vijeća preispita i da se prikupljena sredstva od paušala ne usmjere prema JP “Grijanje “, već kao stimulans prema redovnim korisnicima grijanja, kao najvećim gubitnicima.

Redovni korisnik usluga JP “Grijanje ”

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno