Kultura

ZENICA ADVENTURE: Održan veličanstveni Božićni koncert “Betlehemsko svjetlo”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Učenici Katoličkog školskog centra, sadašnji i bivši, izveli su večeras u velikoj sali Bosanskog narodnog pozorišta veličanstven Božićni koncert pod nazivom “Betlehemsko svjetlo”.

U organizaciji Katoličkog školskog centra “Sveti Pavao” i Koordinacije hrvatskih i katoličkih institucija Grada Zenice, ovaj je događaj, koji se pred katolički Božić priređuje protekle tri godine, već postao lijepa mala tradicija, poklon roditeljima učenika i prijateljima Škole.
U duhu Božića, hor i orkestar KŠC “Sveti Pavao” izveo je tradicionalne božićne pjesme, poput kompozicija “Zvijezda Danica”, “Tiha noć”, “Raduj se, o Betleheme”, “Zvončići”.

Posebna atrakcija večeri bila je talentovana mlada solistica Matea Popović iz Han Bile, sa izvedbom “Pastorala”, a gostovali su i članovi Vokalno-instrumentalnog sastava “Novo nebo” iz Zenice.

Horom i orkestrom Katoličkog školskog centra ‘Sveti Pavao”, rukovodili su profesor Davorin Bošnjaković i profesorica Dragana Paškalj.

FOTO: Nermin Kovač



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno