Info

Zenica 17. decembra domaćin prve Međunarodne radionice o sklerozaciji vena u BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica 17. decembra domaćin prve Međunarodne radionice o sklerozaciji vena u BiH – Prvi put u našoj državi održat će se 1. Međunarodna radionica za sklerozaciju vena.

Radionica će se održati 17. decembra 2016. godine u Hotelu Zenica u organizaciji flebološke sekcije Udruženja ljekara u BiH BoHeMA.

Predavači su eminentni stručnjaci iz domena najsavremenijeg tretmana proširenih vena, a među predavačima su i nosioci same manifestacije: doc. med. sci. dr Amel Hadžimehmedagić, mr med. sci. dr Hasib Mujić i mr med. sci. dr Anel Okić.

Pomenuti predavači posjeduju veliko iskustvo u domenu flebologije te su pioniri i začetnici novih metoda liječenja vena u našoj zemlji. S obzirom da skoro svaka 3. osoba boluje od oboljenja vena ova edukacija će biti od velikog značaja za tretman samih pacijenata i veliki pomak u tretmanu ovih oboljenja.

Do sada su se u našoj zemlji ovakvi pacijenti tretirali hirurški, a ta metoda se zbog slabih rezultata u svijetu izbacuje iz upotrebe. Naime sklerozacija vena pjenom je jedan od najmodernijih tretmana. Potpuno je bezbolan za pacijenta i traje do 15 minuta. Ne zahtijeva posebnu pripremu niti hospitalizaciju, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana.

Na radionici će biti predstavljeni svi principi ovog liječenja, a biće i dodatne radionice za kompresivnu terapiju i bandažiranje nakon tretmana sa elastičnim čarapama i zavojem. Polaznici će steči znanja i iskustva koja će biti dobar temelj sa bavljenje ovim tretmanom. Radionica se organizuje po smjernicama Wvropskog flebološkog društva, a polaznici će od ljekarske komore ZeDo kantona biti bodovani sa 20 bodova. S obzirom na veliki broj zainteresovanih ljekara iz naše zemlje i inostranstva smatramo ovo velikom privilegijom i odgovornošču te prilikom za promociju našeg grada.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno