Info

Udruženje poslodavaca ZDK u posjeti kod novoizabranog načelnika općine Zavidovići

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik udruženja Poslodavaca Ze-Do kantona Ibrahim Meskić i članovi Upravnog odbora Vladimir Franjić, Enes Dželmić, Šaban Bubalo i Enver Kotorić su čestitali Hašimu Mujanoviću na a imenovanju i zaželjeli uspješan rad.

Na sastanka su I razmatrane teme kao što su: Smanjenje fiskalnih i parafiskalnih nameta iz nadležnosti općina te stvaranje bolje poslovne klime i ambijenta za razvoj poduzetništva.

Poseban akcenat je dat na ukidanje KGZ-a, komunalnih taksi, na razne priključke na vodu, struju, grijanje i drugo. Zauzet je jedinstveni stav da su neodržive dvojne tarife kada je u pitanju isporuka toplotne i električne energije pravnim i fizičkim licima, razni paušali za prikljucak vode i struje. Različite cijene vode i elktrične energije, famozna industrijska struja i angažovana snaga su kategorije koje ne poznaju tržne ekonomije.

Načelnik Mujanović se složio sa predloženim rješenjima koji idu u pravcu ukidanja fiskalnih i parafiskalnih nameta i izrazio želju za stalnom saradnjom sa Udruženjem poslodavaca na ovim pitanjima.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno