Zenica

Zenica: 140. sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog

Podijeli ovu vijest:

Zenica: 140. sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog – U četvrtak 13. jula 2017. godine u Uredu muftije zeničkog održana je 140. redovna sjednica Savjeta Muftiluka zeničkog za vjerska pitanja kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, razmatrani su i usvojeni izvještaji o ramazanskim aktivnostima i akciji prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra, razmatrana su pitanja u vezi sa organiziranjem vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2017.”, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici je konstatovano da možemo biti zadovoljni sa ramazanskim aktivnostima koje su na području Muftiluka zeničkog realizirane u skladu sa predviđenim planom Rijaseta, Muftiluka i medžlisa. Posebno su istaknute aktivnosti omladine, ženskog aktivizma, organiziranje zajedničkih iftara i uspješno realizirane akcije prikupljanja zekata i sadekatu-l-fitra.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno