Zenica

Gradonačelnik održao sastanak sa direktorom ArcelorMittala

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik održao sastanak sa direktorom ArcelorMittala – Gradonačelnik Zenice, gdin Fuad Kasumović sa saradnicima sastao se danas u svom kabinetu sa predstvnicima kompanije ArcelorMittal Zenica i to gdinom. Biju Nairom generalnim direktorom, gdinom. Nikhil Mehta direktorom Departmenta za finansije i računovodstvo i gđom. Dijanom Božić – Srdanović menadžerom za komunikacije i društvenu odgovornost.

Razgovarano je o rješavanju problema zagrijavanja grada i formiranju joint venture kompanije.

Predstavnici kompanije ArcelorMittal Zenica upoznali su gradonačelnika da su poduzete aktivnosti koje se odnose na prethodne studije zaštite okoliša, geološka ispitivanja i inžinjerske studije kako bi se ubrzao proces formiranja joint venture kompanije. Završetak ovih studija očekuje se krajem godine.
Nakon što je gradonačelnik Kasumović upoznao rukovodstvo AMZ da je Grad Zenica osigurao sredstva za učešće u ovom projektu od kapitalnog značaja za budućnost Zenice i sigurno zagrijavanje stanova i drugih prostora, prema planiranom rasporedu već naredne sedmice pristupit će se potpisivanju Sporazuma o razumijevanju. Sporazum će u daljoj proceduri ići na usvajanje Gradskom vijeću Zenica.

Nakon usvajanja, isti će biti predat Konkurencijskom vijeću Bosne i Hercegovine radi dobijanja odobrenja.

Učesnici sastanka razgovarali su i o problemima odlaganja otpada kompanije ArcelorMittal Zenica na deponiju Rača. U tom smislu, dogovoreno je formiranje zajedničke komisije koja će raditi na iznalaženju rješenja za ovaj problem.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno