Biznis

ZEDI certifikat kao pružaocu usluga za upravljanje energijom u općinama u BIH – Renexpo 2016.

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZEDI certifikat kao pružaocu usluga za upravljanje energijom u općinama u BIH – Renexpo 2016. – U okviru Trećeg međunarodnog sajma i konferencije o obnovljivim izvorima energije i energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovini RENEXPO 2016, Njemačko društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i projekat “Savjetovanje o energetskoj efikasnosti u Bosni i Hercegovini’’, održalo je dvodnevnu konferenciju o energetskoj efikasnosti, koja je održana u hotelu Hills na Ilidži.

Konferencija je bila  fokusirana na važna pitanja iz oblasti energetske efikasnosti, uz predavanja o upravljanju energijom širom Bosne i Hercegovine, razgovoralo  se o predstojećim obavezama energetskog sektora u BiH, kao i uspostavljanju finansijskog okvira za implementaciju akcionih planova energetske efikasnosti u BiH.

Na konferenciji se održalo i nekoliko panel diskusija o razvoju strategije obnove zgrada u BiH, kao i za poticanje efikasnosti u grijanju i hlađenju. Pored sadržaja Konferencije, posjetioci  su mogli posjtiti „Kuću energetske efikasnosti“ te su se imali priliku kroz interaktivnu prezentaciju upoznati s ključnim rezultatima i instrumentima kreiranim za potrebe sektora.

Zenička razvojna agencija ZEDA je uzela  aktivno učešće u prvom danu konferencije i to kroz prezentaciju “Pružanje usluga i alata za upravljanje energijom u opštinama BiH”, kao i u okviru panel diskusije “Energetska efikasnost kao generator potencijala u opštinama BiH”.

Na konferenciji je također upriličena i dodjela diploma-certifikata  pružaocima usluga i alata za upravljanje energijom u opštinama u BiH. (Dodjela diploma Savezu općina i gradova Republike Srpske i Zeničkoj razvojnoj agenciji ZEDA o završenom stručnom treningu za pružaoce usluga i alata u oblasti upravljanja energijom u opštinama, u BIH).

U mjesecu novembru Agencija ZEDA organizovat će prvu radionicu na temu „Promocija podrške za upravljanje energijom u jedinicama lokalne samouprave u FBiH.“

Cilj radionica je da se predstavnici općina i gradova upoznaju s dostupnom podrškom od strane Zeničke razvojne agencije ZEDA u oblasti uvođenja energetskog menadžmenta i softverskim rješenjima za energetski menadžment u jedinicama lokalne samouprave.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno