Biznis

ZEDA predstavila iskustva iz projekta GreenCap na “INTERREG MED IPA CAPITALIZATION DAY”

ZEDA predstavila iskustva iz projekta GreenCap na “INTERREG MED IPA CAPITALIZATION DAY” – Jučer, 13.juna 2019. godine Direkcija za evropske integracije BiH organizovala je „INTERREG MED IPA CAPITALIZATION DAY“ u cilju razmjene informacija, ideja, iskustava i prijedloga rješenja iz implementacije projekata s kojima su se susretali učesnici događaja – predstavnici horizontalnih i modularnih projekata finansiranih iz MED programa.

Mnogi projekti će se okončati krajem 2019.godine i ovo je bila odlična prilika da se prikaže dodana vrijednost saradnje Interreg MED-a u procjeni stvarnog učinka projekata Interreg MED-a kroz IPA regije.

Tokom posljednje dvije godine, broj IPA partnera porastao je i do sada je više od 40 IPA partnera uključeno u 45 projekata (od ukupno 91 odobrenih) koji sarađuju u različitim temama, od inovacija do zaštite biološke raznolikosti.

Predstavnici Agencije ZEDA kao partneri u jednom od projekata finansiranog iz MED programa (projekat GreenCap) na jučeračnjoj panel diskusiji „Kako prenijeti rezultate u IPA“ zemlje, prisutnima su prenijeli dosadašnje iskustvo tokom aktivnosti realizovanih u projektu GreenCap.

Glavni rezultat projekta će biti stvaranje MED zajednice i sinergije među projektima, analiza i upravljanje rezultatima modularnih projekta te širenje i kapitalizacija ishoda modularnih projekata iz oblasti energetske efikasnosti, a koji za svoj cilj ima stvaranje mreže posvećene obnovljivim izvorima energije na otocima i ruralnim područjima.

Više informacija o projektu GreenCap možete pročitati na linku https://interreg-med.eu

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem