Biznis

ZEDA: Milionski software u ICC-u

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Milionski software u ICC-u – Zahvaljujući prije svega podršci projekta MarketMakers, kojeg podržava Vlada Švicarske, a provodi konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o. (Posao.ba), Dassault Systemes SolidWorks Corporation i Agenciji REZ koja je kao kofacilitator na projektu MarketMakers pomogla ICC timu Agencije ZEDA da uspješno napiše i realizuje projekat za unapređenje usluga ICC kroz nabavku licenciranih verzija SolidWorksa, ICC sada raspolaže sa poprilično moćnim setom 3D softvera za pomoć u razvoju članova ICC-a, startup kompanija u ICC-u i startup zajednice u Zenici.

Bitno je napomenuti da su softveri namijenjeni isključivo korisnicima Impulsnog kreativnog centra što je u skladu sa ugovorima koje smo potpisali sa našim partnerima. Sigurni smo da će svi oni koji su tehničke struke lako prepoznati važnost i značaj ovih softvera, pogotovo što je ovo prva donacija ove vrste i nalazi se samo u našem gradu. Za sve one koji nisu tehničkih struka reći ćemo samo da tržišna vrijednost donacije, po istraživanju koje smo obavili, premašuje iznos od 1.500.000 KM.

Grad Zenica, Agencija ZEDA kroz svoj Impulsni kreativni centar i na druge načine, zajedno sa svojim partnerima, će sigurno i u narednom periodu aktivno raditi na stvaranju uslova za jačanje kompetencija kako mladih, nezaposlenih tako i malih srednjih preduzeća, te Grada Zenice općenito.

U nastavku teksta ćemo vam ukratko predstaviti svaki od modula sa kojim raspolažemo sa kratkim opisom.

Krenimo redom!
zeda.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno