Biznis

Prezentacija Razvojne banke FBiH za zeničke privrednike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prezentacija Razvojne banke FBiH za zeničke privrednike – Danas, 28.juna 2017. godine, Zenička razvojna agencija ZEDA d.o.o. je u saradnji s Razvojnom bankom FBiH organizovala prezentaciju ponude Razvojne banke FBiH u prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA.

Prezentacije je organizovana kako bi se zenički privredni subjekti, obrtnici i individualni poljoprivredni proizvođači detaljnije upoznali s kreditnim linijama, uslovima kreditiranja, pogodnostima te načinima apliciranja za kreditna sredstva ove Banke.

Razvojna banka Federacije BiH je jedan od ključnih mehanizama u realiziranju posebnih projekata bitnih za Federaciju BiH i Bosnu i Hercegovinu, uvažavajući funkciju uravnoteženja strukturalnog i regionalnog principa te sukladnijeg ekonomskog razvoja, naročito u oblastima u kojima komercijalne banke nemaju interesa (infrastruktura, vodosnabdijevanje, zaštita okoliša itd.) te onih koje je moguće realizovati samo kroz srednjoročne i dugoročne kredite uz razvojne kamatne stope.

Razvojna banka FBiH će pod najpovoljnijim kreditnim uslovima, finansirati, kroz specifične kreditne linije, obnovu i razvitak malog i srednjeg biznisa. Razvojna banka Federacije BiH je u potpunosti u vlasništvu Federacije BiH. Za sve obaveze Banke bezuslovno garantuje Federacija, a sama Banka odgovara svojom imovinom.

Razvojnu banku FBiH na ovoj Prezentaciju su predstavljali:

gdin. Borislav Trlin; direktor Sektora za istraživanje i razvoj,
gđa. Sanja Vlačić, kreditni analitičar zadužena za prezentaciju te
gđa. Lamija Čolaković, saradnik za analizu projekata u Poslovnici Zenica.

Trideset prisutnih – privrednih subjekata, obrtnika, individualnih poljoprivrednih proizvođača, predstavnika Udruženja poljoprivrednika ZDK i sl. imali su priliku nakon prezentacije, direktno porazgovarati, postaviti pitanja, informisati se i dobiti preciznije podatke konkretno za svoje ideje, planove, programe i potrebe.

-„Tu smo da vam pomognemo i ponudimo naše kadrovske i finansijske resurse. Želimo da zajednički napravimo posao i hvala vam na ukazanom povjerenju“ – poručio je gdin.Borislav Trlin i pozvao sve prisutne da posjete poslovnice Razvojne Banke FBiH u Zenici i Sarajevu.

-„Agencija ZEDA zahvaljuje se Razvojnoj banci FBiH na današnjoj prezentaciji te saradnji i svakako da ćemo nastaviti i u budućnosti organizovati slične događaje“ – poručili su iz Agencije ZEDA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno