Info

ZEDA I IMTEC ODRŽALI KONFERENCIJU – “Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP”

ZEDA I IMTEC ODRŽALI KONFERENCIJU – “Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP” – Danas 05. decembra 2019. godine, ZEDA i IMTEC održali su konferenciju na temu: „Cyber prijetnje i zaštita u procesu digitalizacije poslovanja za MSP”.

Konferencija je održana u hotelu “Zenica” s ciljem da se pomogne pravnim licima da se zaštite od cyber napada i da se bolje upoznaju sa digitalnom transformacijom i opasnostima koje donosi sa sobom.

Preduzeća su ovom prilikom upoznata i sa načinima i mogućnostima hardwarske i softwarske zaštite, dostupnim alatima za zaštitu, važnosti korištenja IT tehnologija za zauzimanje pozicije na globalnom tržištu i sl.

Nažalost, svakodnevno smo svjedoci cyber sigurnosnih incidenata na pojedince, velika i mala preduzeća koji mogu biti poražavajući. Jednostavnim mjerama, koje ako se razumiju i provedu, mogu se značajno izbjeći ili umanjiti najčešći udari na cyber sigurnost.

Digitalne tehnologije su sve prisutne, promovišu veću uključenost u širu ekonomiju, povećavaju efikasnost dopunjavanjem drugim proizvodnim faktorima i podstiču inovacije dramatičnim smanjenjem troškova.

Cyber sigurnost će zasigurno poduprijeti ekonomski prosperitet preduzeća i omogućiti malim preduzećima rast, inovacije i pronalaženje novih načina stvaranja vrijednosti za svoje kupce.

Danas su učesnici imali priliku postaviti pitanja i izložiti probleme s kojima se susreću u svom preduzeću, te dobiti korisne informacije i savjete od stručnjaka iz ove oblasti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem