Zenica

ZDK: Na liječenju 20 pacijenata, tokom prošle sedmice šest preminulih u zeničkoj bolnici od Covida

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kantonalna bolnica Zenica trenutno na liječenju od infekcije Covida-19 ima 16 pacijenata, ali niko od njih nije na respiratoru – kazao je u izjavi za Fenu pomoćnik direktora za medicinske poslove KBZ-a Kasim Spahić.

-Prošle se sedmice broj pacijenata kretao između 16 i 20, a imali smo šest preminulih pacijenata koji su bili pozitivni. Naravno, to ne znači da su preminuli zbog Covida, ali su bili pozitivni – napominje Spahić.

Povremeno, ističe, ima zaraženog i bolničkog osoblja, ali to ne utiče na svakodnevne poslove na odjelima te bolnice.

Opća bolnica Tešanj, koja, nakon skoro dvomjesečne pauze, ponovo unazad mjesec dana hospitalizira i koronavirusom zaražene pacijente, trenutno na svom Odjelu za Covid-19 ima četiri pacijenta.

-Nije došlo do eskalacije, ali ima zaraženih i hospitaliziranih. Dnevno imamo 4-5 pacijenata s uputnicama, od kojih u prosjeku jedan bude i hospitaliziran. Situacija je pod kontrolom, ali se mora biti oprezno- kaže direktor OBT Omer Bedak.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno