Zenica

FOTO: SRK “Tvrđava”: Realiziran projekt “Zeleni Zmajevac”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U nedjelju su naši “Bedemi” nakon višemjesečne pripreme realizovali projekat “Zeleni Zmajevac” koji je finansiralo Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša. Ovaj projekat obuhvata uređenje izletišta Zmajevac, to jest postavljanje tabli s afirmirajučim porukama, te postavljanje adekvatnih ložišta za roštilj, prokresivanje staza i puta, kupljenje smeća itd….a kasnije i postavljanje klupa za šetače na određenim lokacijama.

Svrha ovog projekta jeste podizanje ekološke svijesti građana, lokalaca i izletnika, kao i doprinos u borbi protiv nenamjernog širenja požara…ali i oživljavanja Zmajevca kao izletišta. Napominjemo da je ovo samo jedan u nizu društveno korisnih i pozitivnih projekata i aktivnosti koje sprovodi naš klub, SRK Tvrđava. Zahvaljujemo se svima koji su prepoznali naš rad i trud, te nas podržavaju u našem radu, a one koji sumnjaju u nas pozivamo da nas upoznaju i da otklone svoje sumnje.
Također želimo da upoznamo javnost da smo idućeg vikenda (13.i 14.8.) domaćini i organizatori jednog od najvećih airsoft događaja u Bosni i Hercegovini, međunarodnog airsoft susreta “OP Sloboda IV, na kojem učestvuje preko 150 igrača airsofta iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i Hrvatske, Srbije i Austrije. Velika nam je čast biti ambasador naše zemlje, našeg grada i samog airsofta.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno