Naše

ZDK: Ljetne cipele policajci dobili u novembru, u njima ne smiju na hladno, ni u mokro

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Taman kad pomislimo da nas u ovoj državi ništa ne može iznenaditi, pojavi se neko da nas demantuje. Jedan nevjerovatan slučaj bilježimo ovih dana u Zeničko-dobojskom kantonu.

Naime, stotine policajaca, pripadnika Uprave policije MUP-a ZDK, tačnije njih 970, dobilo je da zaduži službene cipele, nakon provedene procedure javnih nabavki.

Cipele, koje zadužuju u novembru, naručene su kao “ljetne cipele”, tako da im po ovakvom vremenu i neće biti pretjerano korisne. Zanimljivo je da je Uprava policije tender raspisala sredinom juna (?) okončala i rezultate objavila 17. avgusta, ali uz navedeni rok cipele su tek stigle.

No, ako mislite da je dobijanje ljetnih cipela u novembru najgore što se može dogoditi, varate se. Nekoliko policajaca, koji su kontaktirali našu redakciju, fotografisali su deklaraciju cipela koje su dobili, na kojima jasno piše da su cipele namijenjene za suho vrijeme, ali i da nije preporučljivo da se izlažu hladnoći !?

Da otklonimo eventualne sumnje, nije nam namjera da govorimo o izabranom ponuđaču, kao ni preostala dva koji su odbačeni. Oni su ravnopravno učestvovali, izarani ili odbačeni, mogli se žaliti i šta već sve procedure dozvoljavaju.

Zato smo prekrili imena firmi, jer one nisu tema ovog članka. Nije nam ni tema zanimljiv detalj iz tenderske dokumentacije koji kažće da učesnik mora da ispuni sljedeći uvjet, a glasi “Uspješno iskustvo kao osnovnog ugovarača u realizaciji najmanje 2 ili više ugovora o isporuci obuće u prethodne 2 godine (2021. – 2022.g.).”, čime se faktički eliminiše većina mogućih učesnika.

Ono na što jedino želimo da skrenemo pažnju je sljedeće: U nastavku vam donosimo specifikaciju po tenderskoj dokumentaciji – doslovno “skrinšotovanu” da ne bi bilo dileme – pa onda, kako je moguće da neko ovako detaljno opiše cipele koje traži, da (vidjet ćete kasnije) odbije preostale dvije ponude jer “dužina i oblik pertli nisu zadovoljavajuće”, a onda dobije cipele u čijoj javnoj deklaraciji u kutiji piše da nisu za hladnoće i mokrog vremena???

Idemo redom – pogledajte šta je Uprava policije “tražila od cipele”

Prosto fascinira opis koji kao da je prepisan iz specifikacije neke cipele 🙂

A pogledajte šta su dobili.

Posebno je zanimljiv opis zašto su odbijene dvije firme. Na stranici MUP-a ZDK našli smo i Odluku i objašnjenje:

Na kraju, njeno veličanstvo cipela, ljetna, zatražena 15. juna, izabrana 17. avgusta, dobijena sredinom novembra – s kojom treba postupati oprezno, ni na hladno, ni na mokro. Ali je bitno da ima pertle od 90 cm, zavarene 15 mm na kraju. Jedinična cijena jednog para cipela je 75 KM.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno