Nogomet

Zbog nezalaganja i visokog poraza u Visokom, Uprava Čelika kaznila igrače

Zbog nezalaganja i visokog poraza u Visokom, Uprava Čelika kaznila igrače
Zbog nezalaganja i visokog poraza u Visokom, Uprava Čelika kaznila igrače
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog nezalaganja i visokog poraza u Visokom, Uprava Čelika kaznila igrače- Kao što smo juče objavili, u sklopu priprema za nastavak prvenstva u Premijer ligi BiH, nogometaši Čelika su juče odigrali prvu probnu utakmicu i to u Visokom protiv ekipe NK Bosna, člana Prve lige FBiH i doživjeli ubjedljiv poraz od 0:5. Nakon ovog poraza, Uprava kluba je potegla „prve poteze“, koje je saopštila na današnjem pressu.

Prisutnim se prvo obratio Selvedin Šatorović, koji je istakao nezalaganje u jučerašnjoj utakmici i poigravanje sa ugledom i renomeom kluba, a u svjetlu uložene žrtve mnogih građana pri učlanjenju u klub. Iz tih razloga Upravni odbor je odlučio kazniti sve igrače sa 30% od februarske mjesečne plaće, jer je januarska već isplačena. Šatorović, pored ostalog ističe:

– Nakon jučerašnjeg susreta i visokog poraza donijeli smo odluku da svi igrači budu kažnjeni sa 30% od februarske plate i ovo je posljednja opomena za pojedine igrače koji očito ne zaslužuju nositi dres Čelika i dodao da je jučerašnji poraz prvenstveno zbog nezalaganja i nezainteresovanosti pojedinaca na terenu.

Ovo jeste bila tek prijateljska utakmica namijenjena testiranju forme, no igračima treba biti jasno da moraju uložiti veće napore da izbore zajednički cilj,a to je rast kluba na svim poljima-, kazao je Šatorović

Glavni trener Nedim Jusufbegović kaže da je ovo bila kontrolna, prijateljska utakmica na kojoj se testira forma igrača, ali odnos igrača prema dresu ne smije biti upitan i zalaganje mora biti maksimalno. Igrači moraju uložiti veče napore da ne bude ovakvih kazni ili čak odstranjivanja iz kluba. Potrebno je uložiti napore u zajednički cilj, a to je rast kluba na svim poljima i opstanak u Premijer ligi.

– Bolje je da platimo školu u vidu kazne, nego kasnije u vidu bodova. Zato smo se odlučili da nakon ove prve utakmice skrenemo pažnju igračima i da kažemo da ćemo sankcionisati ovakvo ponašanje pojedinaca-, kazao je, pored ostalog, Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba NK Čelik.
Kapiten Emir Jusić ističe da ne mogu izgubiti sa 0:5 ni od jedne bh. ekipe, ako se bori i „baca na glavu“, ali toga juče nije bilo i doživljen je, kako reče, sramotan poraz.

Izvinio se svim navijačima i članovima kluba, koji su odlučili pomoći klub, te obećao bolje zalaganje i ostvarenje konačnog cilja ove sezone – neupitni ostanak u BH Telecom Premijer ligi.

E. Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno