Rekreacija

Završnica 4. sezone Omladinske malonogometne džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završnica 4. sezone Omladinske malonogometne džematske lige – Nakon ljetne pauze, futsal se vraća u Zenicu na velika vrata i to završnicom 4. sezone Omladinske malonogometne džematske lige.

Da se podsjetimo u 4. sezoni je nastupilo 20 ekipa a svoje mjesto u Final 8 su izborili kroz ligu za prvaka koja nam je dala 8 ekipa koje su pokazale najbolji kontinuitet dobrih igara. Na jesenjoj završnici 4. sezone će nastupiti ekipe Tišina, Varošište, Donja Gračanica, Pojske, Gornja Zenica, Imami, Gornja Gračanica i Ensar. Ono što nas sve očekuje su dva dana iznimno kvalitetnog futsala na centralnom terenu zeničke arene. Prvog dana, u subotu 10. Septembra, se odigravaju sve utakmice četvrtfinala a također i polufinala. Dok nas drugog dana, u srijedu 14. septembra, očekuju utakmica za treće mjesto i naravno željno iščekivana finalna utakmica uz svečanost dodjele nagrada za najbolje. Zanimljivo je i da se hibridni liga/kup sistem takmičenja za prvaka premijerno igra u tekućoj 4. sezoni omladinske malonogometne džematske lige.

Pozicije na tabeli nakon lige za prvaka su odredile parove završnice, tako će prvoplasirani grupe A igrati sa četvrtoplasiranim grupe B a drugoplasirani grupe A sa trećeplasiranom grupe B, istim načinom su dobijeni parovi prvoplasirane ekipe grupe B koja igra sa četvrtoplasiranom grupe A i drugoplasiranom grupe B koji igra sa trećeplasiranom grupe A.

U lijevom dijelu žrijeba se sastaju Tišina i Varošište te će pobjednik ovog susreta u polufinalu igrati sa pobjednikom utakmice Donja Gračanica – Pojske. U desnom dijelu žrijeba se sastaju Gornja Zenica i Imami a eventualni pobjednik će se u polufinalu sastati sa pobjednikom utakmice Gornja Gračanica – Ensar.

Pored iznimno zanimljivih i kvalitetnih susreta u subotu, organizacioni odbor lige je pripremio i 100 majica kao poklone gledaocima, što je samo razlog više da posjetite gradsku arenu od 16:00 u subotu 10.09.2016. i tako kvalitetno ispunite svoje vrijeme.

Finalna utakmica, utakmica za treće mjesto, revijalna utakmica kao i svečanost dodjele nagrada će se igrati u srijedu 14.09.2016. od 18:00 također u gradskoj areni a prisutne gledaoce očekuju brojna iznenađenja.

S.T.

14249262_10210368746673842_306460146_n



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno