Ostali sportovi

Završeni 455. skokovi sa Starog mosta u Mostaru, Zeničanin Mustafa Šarić drugi u skokovima na glavu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Među 32. takmičara iz čitave regije, nakon dvije serije skokova Dragan Milnović i Emil Tiro izborili su šampionske titule tradicionalnih 455. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru.

U kategoriji skokova na glavu u jakoj konkurenciji među 17 takmičara iz čitave regije treće mjesto osvojio je Dino Bajrić, a drugo Mustafa Šarić dok je Dragan Milnović novi šampion u kategoriji skokova na glavu i okitio se titulom najbolje laste na mostarskim skokovima.

U kategoriji skokova na noge nastupilo je 15 takmičara, a treće mjesto izborio je Adis Boškailo dok je drugo mjesto osvojio Igor Kazić, a titulom šampiona u kategoriji skokova na noge okitio se dugogodišnji mostarski skakač Emil Tiro.

Takmičenje je održano u dvije serije, a svaki skok praćen je pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda kojeg su na čelu sa Alicom Jakirovićem činili Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović i Branko Bogićević.

Počasni član žirija bio je legendarni Emir Balić, a počasni delegat trener Veleža Feđa Dudić.

U pauzi između dva takmičarska dijela održani su revijalni skokovi veterana, a manifestacija koja je danas Mostar učinila središtem Bosne i Hercegovine i regiona će biti završena večeras u 22 sata tradicionalnim skokovima s bakljama, nakon čega slijedi druženje ispod Starog mosta.

Tradicionalni 455. visinski skokovi sa Starog mosta počeli su u 16 sati bacanjem cvijeća u Neretvu sa Starog mosta, u znak sjećanja na stradale skakače i intoniranjem državne himne BiH.

Ovogodišnja manifestacija mostarskih skokova koja je počela jučer brojnim sadržajima među kojima su juniorski skokovi, šlaufijada, tavla turnir i preplivavanje Neretve ispod Starog mosta, je na dva dana uz Neretvu i Stari most okupila sve generacija građana Mostara i regije.

Tekst i foto: E. M. Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno