Zenica

Završena rekonstrukcija dijela puta u mjesnoj zajednici Vražale

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završena rekonstrukcija dijela puta u mjesnoj zajednici Vražale  – Stanovnici mjesne zajednice Vražale od danas će do centra Zenice, udaljenog manje od 3 kilometra, dolaziti mnogo lakše i brže zahvaljujući novih 284 metra asfalta. U planiranom roku preduzeće “Komgrad – Ze” d.o.o. Zenica na osnovu potpisanog sa Gradom Zenica izvršilo je rekonstrukciju dionice puta Donje Vražale – Gornje Vražale, koja je osim novog asfalta podrazumijevala i proširenje postojećeg puta, zasjecanje strme škarpe i izgradnju potpornih zidova.

“Ovo je nastavak razvoja putne infrastrukture na području Zenice što je dio projekta kojim želimo svim našim građanima stvoriti uslove da im je bolje i kvalitetnije živjeti u svome gradu. Vražale su nesumnjivo kao i većina prigradskih i seoskih naselja bile zapostavljene u proteklih dvadesetak  i više godina i naša je obaveza da ovom narodu vratimo ono što mu pripada. Trenutno na području Zenice, Gradska uprava finansira četiri gradilišta, gdje nam je želja da se uporedo sa stvaranjem boljih uslova za život, angažuju i domaće firme. Očekujemo da te firme poštuju mjere i da štite svoje radnike i građane, kako ne bi bilo dodatnog otpuštanja ljudi u ova krizna vremena”, tokom obilaska radilišta u Vražalama izjavio je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

U MZ Vražale unazad tri godine realizovano je više projekata, a gradonačelnik Kasumović istakao je danas u susretu sa stanovnicima, kako vjeruje da će ovo naselje uskoro biti autobuskim saobraćajem povezano sa gradom. Za to je bilo neophodno izvršiti rekonstrukciju puteva, sve kako bi djeca i omladina lakše dolazili do škola i fakulteta, a radnici do svojih preduzeća.

“Vražale su tako blizu grada, a godinama su bivale sve dalje od Zenice. Narod je odlazio, napuštao nove kuće, a plaćao kirije u gradu. Naša je infrastruktura bila očajna, zahvaljujući bivšoj vlasti uslovi života bili su nam vrlo loši u što se uvjerio i gradonačelnik Kasumović kada je prvi put u zimu 2016. godine posjetio naše mjesto. Prošle godine asfaltirano je preko 270 metara puta, danas završavamo ovih 284 metra i kako smo dobili obećanja nastavak rekonstrukcije ide vrlo brzo. Radi se sistemski i možemo kazati, da se život vraća u Vražale u kojima smo nedavno izgradili i fekalnu kanalizaciju što je bio veliki problem”, kaže Sifet Baručija, predsjednik mjesne zajednice Vražale.

Vrijednost danas završenih radova je 104.926,77 KM sa PDV-om.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno