Politika

Završena prva faza izgradnje fiskulturne sale u Poriječanima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završena prva faza izgradnje fiskulturne sale u Poriječanima – Završena je prva faza izgradnje fiskulturne sale u Područnoj školi “Poriječani” kod Visokog, koju je sa 50.000 KM finansirala Vlada Zeničko-dobojskog kantona. Vlada je ove godine osigurala dodatnih 80.000 KM za drugu fazu u okviru koje će biti postavljeni metalna konstrukcija i krov.

-Prva faza je završena u rekordnom roku, a očekujemo da će objekat biti pokriven prije zime. Iduće godine ćemo osigurati preostala sredstva za završne radove i opremanje fiskulturne sale, na radost nastavnika i učenika koji će napokon imati odlične uslove za tjelesni odgoj. Želimo osigurati što bolje uslove za školovanje vrijedne djece ovog kraja, jer su ona naša budućnost. Posebno mi je drago što će ovaj kraj prvi put u historiji imati modernu i kvalitetnu fiskulturnu salu za sticanje znanja i sportsku rekreaciju – rekao je prilikom obilaska radova premijer Mirza Ganić.

PŠ “Poriječani” djeluje u sastavu OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Visoko, zajedno s područnim školama u Radovlju, Orašcu i Zimči. U završnoj fazi je izgradnja nove zgrade centralne škole u Donjem Moštru, a od početka izgradnje prije sedam godina iz budžeta ZDK je za novu školu, u koju će preseliti niži razredi, izdvojeno 660.000 KM.

Na staroj zgradi OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” početkom godine izvršena je zamjena prozora, a škola je uvrštena je u program energijske efikasnosti Svjetske banke tako da je za utopljavanje i rekonstrukciju stare školske zgrade u 2020. godini osigurano 350.000 KM.

Autor: PRESS VLADE ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno