Politika

Grad Zenica podržao 37 projekata organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Grad Zenica podržao 37 projekata organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija – U Gradskoj upravi Zenice danas je upriličeno potpisivanje ugovora između Grada Zenica i organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija odabranih po Javnom pozivu organizacijama civilnog društva/nevladinim organizacijama sa područja Grada Zenica za predaju prijedloga projekata u sklopu raspodjele budžetskih sredstava za 2020. godinu.

Učešće u ovom javnom pozivu bilo je otvoreno i na jednakim osnovama za sve formalno registrovane OCD-e i NVO-e na području Grada Zenica, uz uslov da projekat mora biti implementiran na području Grada Zenica.

Ukupna sredstva u iznosu od 76.500,00 KM odobrena su za 37 organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija sa područja Grada Zenica.

Radi se o projektima iz četiri prioritetne oblasti: kultura, sport i zdravlje, mladi te socijalna zaštita.

Pojedinačni iznosi odobrenih sredstava po projektu kreću se od 500,00 do 3.000,00 KM.

U obraćanju prisutnim predstavnicima organizacija civilnog društva odnosno nevladinih organizacija, gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je rekao: “Zeničanima sam prije nepune četiri godine obećao da ćemo praviti evropsku Zenicu. Do sada nije bila praksa da se budžetska sredstva namijenjena organizacijama civilnog društva odnosno nevladinim organizacijama dodjeljuju na ovakav način. Polako uvodimo red. Moram reći da su ranije neke organizacije redovno finansirane iz budžetskih sredstava, dok druge nisu maltene imale pristup Gradskoj upravi“.

Gradonačelnik je naglasio da su sredstva odobrena po javnom pozivu koji je raspisan početkom marta ove godine.

U planu je da iz godine u godinu podižemo kriterije za odabir projekata, ali i povećavamo iznos sredstava za organizacije civilnog društva odnosno nevladine organizacije koje će svojim projektima aplicirati na javne pozive koje objavi Grad Zenica“, dodao je gradonačelnik Kasumović.

Nakon završetka projekta odabrani aplikanti su dužni dostaviti Izvještaj o namjenskom korištenju dobijenih sredstava.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno