Košarka

Završena mini turneja KK BH Start

Završena mini turneja KK BH Start u N. Sadu i Beogradu
Završena mini turneja KK BH Start u N. Sadu i Beogradu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završena mini turneja KK BH Start- Uokviru mini turneje „Novi Sad – Beograd“, koja je trajala od 15. do 17. aprila 2016.god, u Novom Sadu su odigrane dvije prijateljske košarkaške utakmice između djevojčica KK BH Start iz Zenice (kadetkinje i pionirke) i njihovih vršnjakinja, domaćina ŽKA Novosadska iz Novog Sada.

U obje kategorije pobjedile su Zeničanke, javili su iz KK BH Start. Kadetkinje KK BH Start su pobjedile domaćina sa 40:37, a pionirke 34:20.
U Novom Sadu djevojčice KK BH Start su imale priliku družiti se sa NBA igračicom, Slobodankom Tuvić.

Nakon Novog Sada košarkašice KK BH Start, zajedno sa svojim trenerima Almirom Šišićem i Almirom Omerčevićem, te predsjednikom i vlasnikom KK BH Start, legendarnim zeničkim trenerom, Behudinom Bajgorićem, otputovale su za Beograd, gdje su gledali finale u ženskoj košarci Radivoj Korać-Crvena Zvezda u dvorani Šumice za prvaka Srbije. Nakon ove utakmice djevojčice KK BH Start su dobile priliku da se druže sa Anom Dabović, MVP-om evropskog prvenstva.

U nedjelju u Beogradu odigrale su i dvije prijateljske utakmice u dvije kategorije (kadetkinje i pionirke) sa domaćinom KK Girl Basket, koje vodi Sandra Bukvić, bivša reprezentativka Srbije i u kojima su domaće košarkašice bile uspješnije u obje kategorije.

Na ovu mini turneju NS – BG putovala su dva tima, kadetkinje i pionirke KK BH Start, sa ukupno 26 djevojčica i trenerom Almirom Omerčevićem. Vođa turneje bio je Almir Šišić.

Sve u svemu veoma korisna turneja, lijepo upoznavanje, druženje sa sportskim prijateljima iz Novog Sada i Beograda, te uspješna prezentacija zeničke košarke.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno