Košarka

Stojanović: mislim da neće doći do suspenzije

Mislim da neće doći do suspenzije
Mislim da neće doći do suspenzije
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Stojanović: mislim da neće doći do suspenzije- Mislim da FIBA Europe uopće suspendovati košarkaške saveze, s obzirom na to da je već izgubila najbolje klubove, a ovakvim načinom i tjeranjem 14 reprezentacija i reprezentativna takmičenja bi izgubila kvalitet, izjavio je za Agenciju ONASA direktor svih košarkaških reprezentacija BiH Igor Stojanović.

“Ovo je pokušaj FIBA Europe da ponovo bude ‘glava’ košarke, da sve stavi pod svoju kapu, ali ja ne mislim da je način za postizanje tog cilja tjeranje reprezentacija. Vjerujem da će se veoma brzo pronaći rješenje, jer bez ovih 14 reprezentacija to jednostavno više ne bi bilo isto takmičenje”, smatra Stojanović.

Direktor reprezentativnih selekcija nije želio nagađati na koji način je moguće riješiti situaciju s Košarkaškim klubom Igokea, za koju FIBA traži suspenziju jer je potpisnica ABA lige.

“Organi Košarkaškog saveza tek treba da sjednu i da razmotre rješenja. S obzirom da se radi o 14 saveza moraće se uvažiti i njihovi stavovi. Izvučene su grupe za sva evropska takmičenja i bilo bi veoma teško ponovo to organizovati, tako da ja vjerujem da će se veoma brzo pronaći rješenje i da neće doći do te suspenzije”, rekao je Stojanović za Agenciju ONASA

Dodao je da se suspenzija odnosi na sve reprezentativne selekcije.

Stojanović je potvrdio da će sjednica Upravnog odbora KS BiH biti održana u ponedjeljak i dodao da on ne zna da li će ova tačka biti razmatrana na toj sjednici.

Ultimatum koji je FIBA Europe uputila nacionalnim savezima je kulminacija sukoba sa Euroleague, zbog klubova koji su se priklonili takmičenjima u organizaciji “Euroleague Basketball” i kompanije “ECA”.

FIBA Europe od saveza traži da disciplinuje te klubove, a među njima je i bh. klub Igokea, koja je sa ostalim učesnicima ABA lige (osim Cibone) izglasala potpisivanje trogodišnjeg ugovora sa “ECA”, koji podrazumjeva nastup ABA šampiona u Euroleague i još najmanje tri tima u Eurokupu.

Osim KS BiH, pisma o suspenziji upućena su savezima Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Rusije, Španije, Litvanije, Grčke, Izraela, Poljske i Turske.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno