Rekreacija

Završena Džematska liga: finalni rezultati

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Organizatori nisu mogli poželjeti bolje uslove za igru od onih koji su bili za vrijeme odigravanja IX kola, koje je ujedno posljednje kolo treće sezone. Suncem okupana vještačka trava je bila domaćin futsal znancima iz zeničkih džemata.

Prva utakmica između Putovića i Gornje Gračanice je iz tehničkih razloga registrovana službenim rezultatom 0:3 za ekipu Gornje Gračanice. Sa ova tri boda, ekipa Gornje Gračanice je uspješno ostala na odličnom drugom mjestu dok su Putovići sa prvog mjesta sa početka sezone završili sezonu na ipak za njih lošem petom mjestu.

dzl02

Sljedeća utakmica između ekipa Pojske i Donja Gračanica je ujedno bila i derbi kola. Obe ekipe su u ovaj susret ušle oprezno ali su se već nakon nekoliko minuta strasti rasplamsale i imali smo priliku uživati u sjajnom susretu. Nakon poluvremena bez golova konačan rezultat je glasko 2:3 za ekipu Donje Gračanice. Strijelci za Pojske su bili Derviš Smajlović i Selmin Delić dok su za Donju Gračanicu mreže tresil Elvis Imamović i dva puta Muamer Dizdar. Ovom pobjedom Donja Gračanica je završila na za njih sjajnom trećem mjestu dok je ekipa Pojska završila na ne baš tako dobrom osmom mjestu.

Utakmica Gorica – Lokvine koja Gorici nakon pobjede Donje Gračanice nije mnogo značila je ipak donjela mnogo golova i dobar futsal. Ekipa Gorice je u ranoj fazi susreta povela sa tri gola golovima Amara Mahmića i dva puta Eniza Kaknje. Rezultat na poluvremenu je glasio 3:0 za ekipu Gorice. U nastavku se mogla vidjeti želja kod obe ekipe da postignu pogodak a to je uspjela ekipa Lokvina pogodkom Nasudina Smrike koji je i postavio konačan rezultat Gorica – Lokvine 3:1. Sa ovom pobjedom Gorica je sigurno ostala na četvrtom mjestu dok je ekipa Lokvina na neslavnom desetom posljednjem mjestu na tabeli.

Četvrti susret dana se igrao između ekipa Gornje Zenice i Tišine. Tišina je nastupala u malo podmlađenom sastavu s obzirom da su pobjedom u prošlom kolu matematički osigurali prvo mjesto u trećoj sezoni. Ovaj put momci iz Gornje Zenice nisu pokazali slabost te su sa visokih 6:1 savrladali ekipu Tišine. Golove za Gornju Zenicu je postigao Belmin Husejnović, Asif Durmić, i po dva Esad Durmić i Belmin Čelenka. Jedini gol za ekipu Tišine je postigao Almin Čančar. Ovom pobjedom Gornja Zenica je završila treću sezonu na šestom mjestu dok je ekipa Tišine i zvanično prvak treće sezone.

Posljednji susret dana je zbog tehničkih razloga zabilježen službenim rezultatom 3:0. Radi se o utakmici između Ensara i Čaršije. Sa ova tri boda Ensar se probio na sedmo mjesto gdje je i završio treću sezonu. Ekipa Čaršije je podbacila te je na kraju završila na devetom mjestu.

dzl03

Ovim kolom se završila liga za prvaka treće sezone Omladinske malonogometne džematske lige a punu tabelu sa statistikom i rezultatima možete naći na oficijelnom web sajtu lige www.dzematskaliga.com 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno