Rekreacija

Batonov šahovski turnir za slijepe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

ZENICA: Batonov turnir ratnih vojnih i civilnih invalida u šahu i šahu za slijepa lica. Klub paraolimpijskih sportova «Baton» Zenica, je jučer/četvrtak 15.10.2015. godine u prostorijama „KDB Preporod Zenica”, tradicionalno već petu godinu za redom organizovao turnir ratnih vojnih i civilnih invalida u šahu i šahu za slijepa lica.

Takmičenje je organizovano povodom 15. oktobra međunarodnog dana bijelog štapa- dana slijepih osoba, a otvorio ga je doc. dr. Salko Bukvarević federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar je u opuštenoj atmosferi i dvosatnom druženju sa osobama sa posebnim potrebama ratnim vojnim invalidima, prezentirao sve prednadložnosti Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Federacije Bosne i Hercegovine, koje po potrebi stoje na raspolaganju boračkoj populaciji.

Mada su rezultati bili u drugom planu, za sve učesnike obezbijeđeni su prigodni pokloni i večera, a za one prvoplasirane obezbijeđene su nagrade i zahvalnice. Smatramo da smo realizacijom ove manifestacije zacrtani cilj ostvarili: da ratnim vojnim i civilnim invalidima uz druženje, takmičenje i razgovor pomognemo da makar na kratko zaborave hendikep u kojem se nalaze.

Priredio: Ismić Amir, predsjednik KPS “Baton” Zenica 

FOTO: Bilal Isaković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno