Zenica

Završen prvi dio sezone Džematske lige

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Završen Prvi Dio Sezone – Gradska Arena u Zenici je bila domaćin sedmom ujedno i posljednjem kolu prvog dijela Omladinske Malonogometne – Džematske lige Zenica. U poslijepodnevnim satima kroz osam duela, šesnaest ekipa je odlučivalo o tome ko će proći u drugi dio sezone, ligu 10 za prvaka treće sezone.
Zanimljive i do samoga kraja neizvjesne utakmice su krasile i ovo kolo lige a postignuti su sljedeći rezultati: Janjići – Gornja Gračanica 0:3, Ričice – Putovići 0:3, Donja Gračanica – Starina 2:3, Trgovišće – Pojske 1:5, Ensar – Lokvine 4:1, Gornja Zenica – Čaršija 1:2, Gorica – Arnauti 3:0 i Poljice – Tišina 0:3.
Liga je u svom prvom dijelu bila podijeljena u dvije grupe A i B koje su brojale po osam ekipa. Malonogometne poslastice su u prvom dijelu igrane na dva terena i to na terenu sa vještačkom travom Turski Park i na parketu Gradske Arene Zenica. Grupa B je bila i efikasnija grupa što se tiče postignutih golova sa ukupno 132 gola, dok je u grupi A postignuto 114 što čini ukupno 246 postignuta gola tokom 56 utakmica ili 4,3 gola po utakmici.
Drugi dio treće sezone će brojati deset ekipa i to po 5 najboljih iz grupa A i B a takmičit će se po liga sistemu nakon čega ćemo dobiti I prvaka treće sezone Omladinske Malonogometne – Džematske lige Zenica. Ekipe iz grupe A koje prolaze dalje su: Putovići, Pojske, Tišina, Čaršija i Gornja Zenica, dok iz grupe B dalje idu: Gorica, Gornja Gračanica, Ensar, Donja Gračanica i Lokvine. Najbolji strijelac prvog dijela lige je Eniz Kaknjo iz ekipe Gorica dok je najbolji asistent Zlatko Šabanović iz ekipe Ensar.
Nastavak malonogometnih duela nas očekuje u mjesecima nakon mjeseca Ramazana tokom kojeg slijedi pauza a za tačno vrijeme nastavka pratite oficijelnu stranicu lige i ligu na društvenim mrežama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno