Biznis

Završen projekt “ISKORAK – PARTNERSTVO ZA NOVA RADNA MJESTA” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Održan je završni sastanak Projekta “iSKOrak – Partnerstvo za nova radna mjesta” u prostorijama Razvojne Agencije ZEDA. Sastanku su prisustvovali predstavnici ključnih partnera, uključujući Razvojnu Agenciju ZEDA, Grupu za zapošljavanje Zenica, Općinu Breza, te obrazovne institucije poput Srednje mješovite škole “MLADOST” i Mješovite srednje industrijske škole u Zenici, s Omladinskim udruženjem REAKTIV.

“Cilj projekta bio je stvaranje i implementacija programa za aktivaciju i integraciju nezaposlenih osoba na lokalna tržišta rada putem partnerstava za zapošljavanje. Tokom trajanja projekta provedene su različite aktivnosti, uključujući obuke i dodjelu sredstava za pokretanje 16 novih kompanija (13 u Zenici i 3 u Brezi), adaptaciju prostora i nabavku opreme za obrazovne institucije, radionice za aktivno zapošljavanje, prekvalifikacijske programe, te dodjelu poticajnih sredstava za najuspješnije poslovne ideje i registraciju biznisa,” istakla je Maša Škrbić, stručna saradnica za marketing, promociju i investicije pri Službi za privredu, gradsku imovinu i upravljanje razvojem Grada Zenica.

“Projekt je također obuhvatio program prekvalifikacije u Srednjoj industrijskoj školi i Srednjoj mješovitoj školi ‘MLADOST’, te promociju start-up-ova nastalih kroz ovu inicijativu. Usvojen je i Akcioni plan zapošljavanja, koji je integrisan u Strategiju Grada Zenica,” naglasila je Škrbić.

Grad Zenica je jedna od lokalnih zajednica u kojoj se provodi projekt “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje – Faza II” (LEP II), finansiran od strane Evropske unije u iznosu od 4 miliona eura i sproveden od strane Međunarodne organizacije rada u Bosni i Hercegovini. Ukupna vrijednost projekta “iSKOrak – Partnerstvo za nova radna mjesta” iznosi 479.214,14 KM, od čega 312.932,80 KM čini grant sredstva, dok je 166.281,34 KM sufinansirano od strane partnera na projektu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno