Kultura

Završen je osmi festival Ljetne večeri Studio Teatra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na prepunoj ljetnoj sceni Doma armije/Preporoda u Zenici, sinoć je završen osmi međunarodni teatarski festival „Ljetne večeri Studio Teatra 2024.“ koji je ove godine publici ponudio ukupno pet predstava.

Skoro pa tradicionalno, za preko 400 gostiju, festival je zatvorila hit komedija Studio Teatra „Državni lopov“, koja već 19 godina nasmijava publiku kako u BiH, tako i u regionu.

Osmi po redu festival je počeo 03. jula predstavom „Sljedeći“ u produkciji CKM Sarajevo, dok je drugu noć publika uživala u komediji „Ne igraj na engleze“ Narodnog pozorišta Mostar.

EXIT Teatar iz Zgreba sa predstavom „Pluća“ publici se predstavio treće noći festivala, dok je četvrtu noć najmlađa publika uživala u kreativnim radionicama rođendaonice Hakuna matata kao i u predstavi „Mjesečeva šuma“ Kulturne scene „Male stvari“.

Na samom zatvaranju festivala prisutnima se obratio i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko – dobojskog kantona Mirza Mušija, koji je ukazao na vrijednost jednog ovakvog festivala za Zenicu, ali i susjedne općine, te da se isti bespovratno etablirao zahvaljujući prije svega publici koja bezuslovno podržava rad Studio Teatra i festivala.

Pet noći ispunjenih do posljednjeg mjesta dokaz su da festival, iako netakmičarskog karaktera, ima svog pobjednika, a to je sigurno TEATAR, što je i bila prvobitna misija produkcije ovog događaja čiji je ovogodišnji slogan „Teatar je ljubav“ ostao urezan u sjećanje više od 2000 gostiju koliko ih je posjetilo ovogodišnje Ljetne večeri Studio Teatra.

 Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno