Kultura Zenica

VIDEO+FOTO: Izložba “Priče iz Srebrenice” u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Galerije “Preporod” Zenica, a u saradnji sa Memorijalnim centrom Potočari u Zenici je postavljena izložba “Priče iz Srebrenice”.

Izložba “Priče iz Srebrenice” putujuća je izložba i kombinacija ličnih priča sa predmetima žrtava genocida i svjedočenja preživjelih. Izložba je i kombinacija video arhive i fizičkih artefakata. Sadrži pet ličnih priča o ljudima iz Srebrenice koji su ubijeni u genocidu te pet priča ljudi o životu i genocidu tokom rata.

Program je započeo izvođenjem Srebreničkog inferna, a prisutnima se obratio kustos Memorijalnog centra Potočari Ahmo Mehmedović.

Nakon današnjeg otvaranja izložbe u Galerijskom prostoru Sinagoge, ista će biti dostupna posjetiocima od 8. do 11. jula svaki dan od 11h do 16h.

Već godinama Memorijalni centar Potočari ima odličnu saradnju sa više organizacija u Zenici gdje redovno imaju izložbe, edukacije, tribine, ali i posjete Zeničana Memorijalnom centru.

Nešto više o samoj izložbi, rekli su Amna Sofić (Galerija “Preporod” Zenica) i Ahmo Mehmedović (Memorijalni centar Potočari).Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno