Info

Završen je III modul radionice „Jačanje roditeljskih vještina“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prethodne sedmice u okviru radionice ”Jačanje roditeljskih vještina’ koja je trajala dva mjeseca, završen je III modul sa roditeljima. Teme završnog modula su:
– Konflikti i rješavanje problema nenasilnim putem
– Specifičnosti razvoja u adolescentskom periodu i Atipična/neprilagođena ponašanja i sklonost radikalizaciji i nasilnom ekstremizmu

Cilj prethodna dva mjeseca i tri održana modula je da roditelji bolje razumiju koje su to promjene koje se dešavaju kod mladih osoba, a koje se smatraju „normalnim” razvojnim izazovima, a kada su to signali koji upućuju da mladi adolescenti pokazuju sklonost neprilagođenim ponašanjima, da roditelji jačaju vještine prepoznavanja prvih znakova koji ukazuju na sklonost neprilagođenim ponašanjima, te da ih motiviramo da opažaju promjene u ponašanju njihove djece i mladih u okruženju te da istražuju šta se u zajednici može uraditi da se spriječi radikalizam i nasilni ekstremizam među adolescentima.

Navedene radionice je podržala Međunarodna organizacija za migracije (IOM), a uz pomoć Neformalne grupe roditelja grada Zenice, koji su proistekli iz prve okupljene grupe roditelja ispred IOM-a. Neformalna grupa roditelja grada Zenica je bogatija za dva trenera za spomenute radionice koji su nesebično dijelili svoje stečeno znanje sa drugim roditeljima. Uskoro nove aktivnosti sa obe grupe roditelja. Roditelji su uručeni certifikati povodom prisustva i aktivnog učešća u radionici.

Ova aktivnost je dio projekta ”Podrška mladima u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini” kojeg implementira IOM, a finansijski podržava Vlada Velike Britanije.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno