Biznis

Završen drugi ciklus 2D crtanja i 3D modeliranja projekta Digital Design and Manufacturing – DDM 

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U periodu od aprila do juna 2021. godine, u Agenciji ZEDA je realizovan drugi ciklus programa edukacija  za korištenje specijaliziranih digitalnih programa. Na ovaj način, kreirane su  prilike za studente i nezaposlene za sticanje novih kvalifikacija radi unapređenja konkurentnosti na tržištu rada i lakše zaposlenje. Edukaciju iz oblasti 2D crtanja i 3D modeliranja (AutoCAD i Fusion 360) pohađalo je 20 učesnika u drugom ciklusu.

Praktični dio obuke provodio se u preduzećima koji su partneri na projektu Domus Arredi d.o.o., RM-LH d.o.o., i Glovis d.o.o. Nekoliko učesnika ovih edukacija iz prvog ciklusa već je dobilo priliku da zahvaljujući novim kompetencijama počnu raditi u domaćim preduzećima, a isto očekujemo za učesnike drugog ciklusa o čemu ćemo obavijestiti poslodavce. Implementacija ovog projekta je počela u oktobru 2020. godine, a projekat je imao za cilj unapređenje konkurentnosti kompanija kroz programe edukacija za korištenje specijaliziranih digitalnih programa. Ovaj projekat finansirao je USAID WHAM, a ukupna vrijednost projekta iznosi 35.032,92 KM.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno