Biznis

FOTO: Pozitivna priča iz Biznis inkubatora Zenica – CNC ART od hobija do preduzeća u Biznis inkubatoru Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Biznis inkubator Zenica je mehanizam podrške razvoju poduzetništvu koji je osnovao Grad Zenica davne 2004. godine, a koji je prve stanare dobio 2005. godine. Od tada do danas, njime upravlja Agencija ZEDA koja je ponosna na činjenicu da je proces inkubiranja do sada prošlo oko 150 preduzeća. Danas Inkubator ugošćava 40 + stanara i ponosno se može pohvaliti da je statistika pokazala da je procenat preduzeća koji uspiju razviti svoju poslovnu priču veći od 90 % što znači da su rijetki oni čije poslovne ideje ne prežive put od početnika do razvijenog preduzeća spremnog za poslovanje po tržišnim pravilima.

Iz godine u godinu, Biznis inkubator Zenica dočekuje jedne, a ispraća druge biznise.

Svoje početne poduzetničke korake u Biznis inkubatoru Zenica napravila je Sabina Mehmedinović  (32) hotelsko-turistički tehničar po struci koja je osnovala preduzeće CNC art koje obrađuje sve vrste nemetalnih materijala, bavi se grafičkim dizajnom, izradom igara i igračaka od drveta, medijapana, šperploče itd.

Najprodavanije su kućice za lutke (više modela), garaže za autiće, kamion – polica za autice, kuhinje koje oduševljavaju svaku djevojčicu, a ponosni su na  3D satove koje kreiraju po želji kupca. U ponudi su i satovi sa logotipom preduzeća, sportskog kluba, dekorativni satovi itd.

-„U struci kao hotelsko-turistički tehničar nisam nikada radila. Uvijek su to bili poslovi izvan struke tako da sam odlučila da pronađem zanimanje koje mene interesuje. Htjela sam da radim posao koji volim, koji me ispunjava, posao koji mi omogućava da se kreativno izražavam. Tako sam došla na ideju da kupim CNC mašinu koja će mi omogućiti da svoje ideje i realizujem. U početku je bilo veoma teško, kontinuirano samostalno učenje o CNC laserskoj mašini, crtanje u grafičkim programima i sve ono što je potrebno da se jedan proizvod napravi. Težak je bio put od ideje do gotovog proizvoda“ – otkrila je Sabina koja je CNC mašine kupila prije tri godine, te je od hobija došla do prave poslovne priče u aprilu tekuće godine.

-„Na boravak u Inkubatoru sam se odlučila zbog svih prednosti koje pruža malim i srednjim preduzećima. Meni kao početniku u biznisu potrebna je velika pomoć u samom funkcionisanju preduzeća, podrška i edukacija, a sve to ovdje i dobila. Boravak u Inkubatoru mi je otvorio vrata poslovnog svijeta. Za veoma kratko vrijeme uspjela sam ostvariti poslovne saradnje sa drugim preduzećima u BIZ-u na obostrano zadovoljstvo. Svi mi koji smo korisnici Inkubatora imamo želju da jednog dana prerastemo Inkubator i osamostalimo se. To zahtijeva i proširenje poslovanja, povećanje poslovnog prostora i zapošljavanje većeg broja radnika pa samim tim i selidbu u vlastite prostorije gdje bismo nastavili svoj poslovni san“ – napomenula je Sabina naročito ponosna na saradnju sa Selfie Museumom u Travniku.

-„Vlasnica Muzeja prepoznala je naš rad i kvalitet naših proizvoda tako da je CNC art angažovala da radi muzejske instalacije za prvi Selfie muzej u Bosni i Hercegovini“ – otkrila je Sabina koja već planira kupiti i veće CNC mašine i povećati paletu proizvoda.

-„Plan je da postanem prepoznatljiv bosanskohercegovački brend u proizvodnji igara i igračaka za djecu. Kvalitet imamo, a kvalitet je ono po čemu smo mi prepoznatljivi“ – rekla je Sabina čije proizvode možete potražiti na Facebook stranici CNCart https://www.facebook.com/CNCart.BiH, na Instagram stranici @cncart9

Bila je ovo još jedna pozitivna priča o ženskom poduzetništvu, o ženi koja je krenula putem ostvaranja svojih poslovnih planova, priča o pretvaranju hobija u biznis, priča koja će možda baš Vama biti motivacija da se i sami usudite pokušati isto ili slično.

Uskoro slijedi još jedna nova priča o poslovnim idejama koje su zaživjele u Biznis inkubatoru Zenica.

 

 

 

 

 

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno