Sudske klupe

Zatvorenik Aleksa Mican sinoć ipak nije uhapšen, policija u Zenici još uvijek na nogama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Dvostruki ubica Aleksa Mican još uvijek je u bjekstvu, a informacije o mogućoj lokaciji boravka koju je policija imala protekle noći pokazale su se kao netačne.

Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona Elvedin Fišek nam je kazao da je Aleksa Mican još uvijek u bjekstvu, odnosno, da nije pronađen nakon sinoćnje informacije o mogućoj lokaciji na kojoj se nalazi.

Dodao je da su policijske snage na terenu te da su angažovane na intenzivnom traganju za Micanom koji se nije vratio u Kazneno-popravni zavod Zenica nakon što je pušten na dopust.

Direktor Kazneno-popravnog zavoda Zenica Rusmir Isak za Klix.ba je kazao da je Mican još 2021. godine ostvario prava na dopuste te da je po njegovom imenovanju za direktora Mican već bio na dopustu.

“Dao sam nalog zapovjedniku i drugima da učestvuju u istražnim radnjama unutar zatvora kako bi se provjerilo kako je došlo do toga da ostvari pravo dopusta”, kazao je Isak.

Zenička policija sinoć je dobila informaciju da se Mican nalazi u zeničkom naselju Lukovo Polje, ali tamo nakon opsežne pretrage terena nije pronađen.

Mican je 2004. godine ubio Senada Lepiricu i Adema Ćatića, radnike firme “IT Computers”, u stanu koji je unajmio u naselju Mojmilo, a zatim je ukrao pet laptopa. U radnike je ispalio 12 metaka. Osuđen je na 25 godina, a odslužio je 19 godina.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno