Sudske klupe

Zatražen pritvor za direktora i blagajnicu Trgomarketa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zatražen pritvor za direktora i blagajnicu Trgomarketa – Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona uputilo je Kantonalnom sudu u Zenici, prijedlog za određivanje pritvora protiv osumnjičenih M.A. i D.S. zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383 stav 3. KZ F BiH.

Prijedlog za određivanje pritvora predložen je iz razloga propisanih članom 146. stav 1. tačka b) /jer postoji osnovana bojazan da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke/ i tačke  c) /jer  postoji bojazan da bi osumnjičeni mogao ponoviti krivično djelo I dovršiti pokušano krivično djelo/.

Stručni saradnik za odnose s javnošću Mirna Poljac

Osumnjičeni su direktor Trgomarketa Adnan Muratović (44) i njegova blagajnica Semira Dokaza (59). Više o istrazi NA OVOM LINKU.   Osim Muratovića i Dokaze, MUP će Tužilaštvu podnijeti prijavu i protiv direktora “Veleprometa” Murisa Baručije, koji se sumnjiči za krivična djela zloupotrebe položaja i nesavjesnog rada u službi. U okviru jučerašnjeg hapšenja, policija je obavila pretrese na četiri lokacije u Zenici, radi pronalaska i oduzimanja predmeta i dokumenata koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno