Naše

Zašto nam Kamberovića polje pretvaraju u parking?

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Postovanje,
pisem povodom neobjasnjivog primitivluka kojem sam danas prisustvovao, a koji je ocigledno postao jedan od zenickih obicaja u posljednje vrijeme. Naime, svakodnevno svjedocimo bespravnom parkiranju i samo je pitanje vremena kada ce pojedini primitivci, koje je izgleda suma odgojila, poceti da parkiraju automobile na zidove zgrada i vertikalno. Vjerovatno se samo ceka ta tehnologija, buduci da moralne i zakonske prepreke njih previse ne suzbijaju.

Ono sto meni nije jasno je cinjenica da su pjesacke staze na Kamberovica polju, vec odavno postale prometnice, a igralista su postali parkinzi. I tako dok ja pustam svoje dijete da se vozi na biciklu po stazama namjenjenim za rekreaciju, odjednom primjecujem desetke auta koji jedan za drugim dolaze tim istim stazama i parkiraju se na jednom od fudbalskih terena, koji su ocigledno postali parking za primitivce. Ja ne znam da li je nekom odlukom Vijeca ili neke sluzbe ili Komisije za saobracaj doneseno nesto sto ima legitimitet za ovakvo ponasanje, ali znak za zabranu ovog primitivluka i dalje stoji na rampi koja je sada 24h otvorena.

Zalosno je vidjeti ovo sve, pogotovo kada uzmemo u obzir da se BESPLATAN parking Shopping Centra nalazi svega 20 metara dalje i gdje uvijek ima mjesta za parkiranje. Ko dopusta i zasto da se GRAD Zenica pretvori i pretvara u njivu, koja ne rada nego unistava svu kulturu, moral i ljepotu, ja stvarno ne znam. Zasto se ne poduzme nista povodom ovoga?! Sta treba da se desi da se nesto poduzme?! Je li treba da neko dijete zgazi da bi se reagovalo?! Zar covjek iz grada Zenice treba uopste auto da bi dosao na Kamberovicke terene da igra fudbal?!

Sva ova dekadencija grada je teska za gledati i povjerovati, a jos teza je za zivjeti i odgajati. Mozda je bolje da pustimo djecu da se sama odgajaju, bolje nego da budu odgojena kao mi … koji se ne mozemo naviknuti da sve brze rastucu bolest primitivluka koja, nazalost, postaje opceprihvaceno i cijenjeno ponasanje.

S postovanjem,
Mr Zlatan Velagic



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno