Rukomet

Zaslužena pobjeda RK Čelik u Jajcu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Utakmica 9. kola prve lige F BiH RK Jajce – RK Čelik. Igrana u Sportskoj dvorani u Jajcu, pred oko 200 gledalaca. Sudije: Zuko i Brkć (Sarajevo).

Delegat Slobodan Ždralić.

Sedmerci: RK Jajce 9 (5), RK Čelik 8 (5). Isključenja: RK Jajce 6 minuta, RK Čelik 12 mimuta.

RK ČELIK: Mevludin Čehajić (17 odbrana), Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević (2), Mirsad Čelenka, Admir Bjelopljak (4), Tarik Kubat, Mario Filipović (9), Faris Rujanac (10), Velid Čelenka (2), Ajdin Starčević (1), Eldar Zukić, Ahmet Kačamakovć, Tarik Škaljo, Omar Osmanhodžić. Trener: Ljubomir Miki Flipović.

Vrlo teška, borbema, prava prvenstvena utakmica, uz ogromno požrtvovanje i žestoku borbu igrača oba tima svih 60 minuta. RK Čelik je bio za niijansu bolja ekipa, vodio čitavo vrijeme vodio, diktirao tempo i zasluženo pobijedio. RK Jajce je uspjelo da samo u dva navrata izjednači rezultat, a RK Čelik je tokom utakmice vodio i sa 7 golova razlike. Kod Čelika su svi igrači koji su ulazili u u igru su zalužili pohvale (Čehajić, Jurić, Sumbuljević, oba Čelenke, Bjelopoljak, Filipović, Rujanac, Starčević i svi drugi). Svi zaslužuju komplimente za borbenost i čestitke za ovu važnu pobjedu (27:23 za Čelik). Tako se bori za boje vlasitog kluba! Faris Rujanac je, recimo (postigao je 10 golova) nakon jednog žestokog udarca u grudi petnaestak minuta bio van igre. Nakon intervencije dva doktora insistirao je i imao hrabrosti da nastavi sjajanu i hrabru igru.

Svaka čast Farise! Junak utakmice je bio i iskusni rukometaš Mario Filipović, koji se žestoko borio, sve do 5 minuta prije kraja utakmice, kada je zbog prigovora sudijama dobio kaznu od 4 minuta i morao napustiti teren. Postigao je 9 golova. ,,Komandant” odbrane i ovoga puta je bio sjajni Danijel Jurić, a kapiten Mevludin Čehajić ponovo je branio odlilano, kapitenski.

Kod RK Jajca, bolji od ostalh bio je standardni sjajni srednji bek Admir Popaja (postigao 5 golova), dok je Nihad Jurladžija bio golgeter tima i postigao 7 golova. Solidno su odigrali i jajčani Armando Radić i Amar Ćano, koji su postigli po 3 gola za svoj tim.

Inače, RK Čelik je zbog povreda i iz drugih razloga u Jajce putovao oslabljen, jer u ovoj utakmici nije igralo nekoliko standardih prvotimaca.

Da zaključimo: jako dobra utakmica u Jajcu, gdje je domaća ekipa ipak morala ,,položiti oružje”, iako podržana sjajnim ali istovremeno korektnim i gromoglasnim navijanjem, sa gromoglasnim bubnjevima, petardama i skandiranjem ,,Jajce-Jajce”

Trener Filipović:

Neka pobijedi sport!

Trener Čelika Miki Filiopović se obratio ovoj Redakciji i zamolio da se u povodu dosdašenjeg toka prvenstva u Prvoj ligi F BiH, o situacijiji u RK Čeliku i o utakmici u Jajcu iznese svoj osvrt.

Tekst objavljujemo u cjelosti, uz redakcijske naslove i podnaslove.

– ,,Čestitam i zahvljujem se mojim igračima za sjajnu i borbenu igru i pobjedu u Jajcu! Teška i preteška je to bila utakmica za nas, jer je došla poslije nesretnog poraza u pethodnom kolu, koja je ostavila velike posljedice na naš tim. Momci su se i tada u toj utakmici maksimalno trudili, željeli pobjedu, borili se do zadnje minute, ali smo na žalost nesretno izgubili u u zadnjih desetak sekundi. Zato nam je utakmica sa RK Jajcem bila strašno bitna. I zato još jednom čestitam momcima! Čestitam i ekipi RK Jajca, koja je učinila maksimum da nas pobijedi. Osjetili su da smo u psihološkim problemima nakon pomenuite prethodne izgubljene utakmice. Čestitam ekipi RK Jajca za maksimalnu posvećenost u ovoj utakmici. To je dobro je za rukomet! Pozivam ih, takođe, da izuzetno posvećeno, borbeno i požrtvovano odigraju i sve ostale utakmice do kraja prvenstva!”

Autima na utakmicu

Trener Filipović nastvalja svoje obraćanje:

,,Na utakmicu u Jajce smo putovali autima, jer je jeftinije nego ići autobusom, na što smo navikli. Troškove putovanja obezbjedjuje i plaća predsjednik kluba Pane Škrbić, koji je i sam po kiši i magli vozio igrače za Jajce. Njegov doprinos u svemu kada je riječ o RK Čeliku je orgoman. Neprocjenjiv. Divim se njegivom angažovanju i entuzijazmu, snazi i volji da idemo dalje. Istrpio je ogromne pritiske, zajedno sa svima nama, skandiranje sa tribine ne na utakmici u Jajcu, već na onoj prije nje. Ali to je obaz i sramota onih koji to rade. I organizuju. Publika je takva, nije to prijatno čuti, ali se dešava. Nije to došlo od naših, nego zna se odlakle, od nekih drugih nazovi navijača. Neka im je na čast!. Motivišu nas da budemo još jači i snažniji, odlučniji u jačanju RK Čelika.”

O igri i igračima

– ”Posebno želim da se osvrnem na neke naše igrače, koji su nas ostavi ili napustili. Neka im je sretn put i želim im sve najbolje! RK Čelik neće niko ucjenjivati ili zahtjevatili minutažu u igri! U Čelik ste primljeni kao u svoju kući. Kao i svi igrači koji dolaze u Čelik i kojima su vrata Kluba široko otvorena. Poštovali smo vas, ali vi to niste razumjeli. To je vaša stvar! Dok sam ja trener RK Čelika, ja ću određivati ko i koliko igra! Ne zato što sam ja sada neki veliki autoritet ili neko, nego zato što je tako red i tako mora da bude. Postoji Uprava, postoji trener i postoje igrači u klubu. Tako je uvijek bilo i tako će i ostati. Svako treba da radi svoj posao, ili ga nećemo ni raditi. Tu se završava sva priča. I za neku drugu vrstu zahtjeva igrača, neka se jasno zna: nema više daj meni unaprjed, pa ću igrati… Isplate igrača u RK Čeliku su redovne. I nema ništa preko reda, unaprijed! Neka svi to zaborave! Isto tako nema niti će biti – ako nemam minutažu, onda odlazim! Tako može biti u njegovom privatnom klubu! U RK Čeliku ne može! Neka svi to znaju i za ubuduće!”

Hvala momcima iz Tuzle!

Za kraj svog obraćanja javnosti, Miki Filipović kaže:

,,Još jednom se zahvaljujem momcima za igru u utakmici u Jajcu! U dosadašnjem takmičenju u Prvoj ligi smo znatno napredovali, u mnogim segmenima igre,. To se vidi! Mi smo jedna borbena i požrtvovana ekipa, ekipa kolektva. Dajemo prednost igri, a iz igre se rađa rezultat. Ne plašimo se nikoga, ni jendnog protivnika! I niko objektivan nas ne može osporavati! Naša najveća tekovinama što smo stvorili tim u kome ćemo svi odreda na tetrenu izginuti do zadnjeg minuta igre. Svaka čast igračima na tome! Posebno hvala i predsjedniku Škrbiću za sve što čini za ovaj Klub. Iskreno: ja ne bih to mogao, ali on uspjeva. Hvala i našim momcima iz Tuzle. Sjajni su to momci! Milukuniću želim brz oporavak nakon povrede. Strašno mi je žao što se povrijedio, ali to je sport. Hvala RK Slobodi na saradnji i što su nam ustupili momke. Pomogli su nam. Mi idemo dalje u svaku utakmicu, do zadnje kapi znoja. Neka pobijedi sport!” – kaže Miki Filipović u svom obraćanju.

U NAREDNOM DESETOM KOLU RK ČELIK KAO DOMAĆIN DOČEKJUJE EKIPU RK KISELJAK.

RK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno