Rukomet

RK Čelik: U zeničkom derbiju bodovi pripali Čelik Junioru

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ZENIČKOM DERBIJU BODOVI PRIPALI ČELIK JUNIORU

• 10 sekundi prije kraja Čelik junior iz jedne kako se žargonski kaže – lopte ,,otpatka” postigao gol i ostvario pobjedu od 28:27 (poluvreme 10:9 za RK Čelik)

• Iz Čelika poruručuju: ne predajemo se! Ima i ,,drugo poluvrijeme”, na proljeće…

Utakmica 8. kola RK Čelik – RK Čelik junior, igrana pred punim tribinama u Sportskoj dvorani u Kaknju, opravdala je epitet derbija: neizvjesna, snažna, borbena, utakmica u kojoj su igači oba tima odigrali korektnu i vrlo zanimljivu utakmicu. Odlična atmosfera, odlično suđenje sudačkog para Mahira Čaušića (Maglaj) i Amela Muratovića (Zavidovići), te korektan i sportski odnos između igrača oba tima. Po mnogima mnogo realniji bi bio neriješen rezultat, jer je RK Čelik vodio veći dio utakmice, prvo poluvrijeme riješio u svoju korsit (10:9 za Čelik), a gotovo čitavo vrjeme je vodio u drugom poluvremenu. Gol prevage RK Čelik Junior je postigao Anes Suljić bukvalno u zadnjih desetak sekundi utakmice. Ali i to je sport.

Šok na samom startu utakmice doživjela je ekipa RK Čelika, kada je jedan od njegovih najboljih igrača, nosilaca igre u ovoj utakmici, mladi juniorski reprezetativac BiH, Muharem Milkunić, tragično i žestoko povrijedio koljeno, te sigurno će, prema prvim prognozama ljekara, biti van rukometa nekoliko mjeseci. Istine radi treba reći da u trentku povrede niko od igrača Čelik Juniora nije bio u blizini Milkunića, već je ovaj igrač sam nezgodno pao i zadobio težu povredeu.

TRENER ČELIKA FILIPOVIĆ je nakon utakmce izjavio:

– U ovoj utakmici zaista nismo imali sportske sreće! Postaviloi smo dobro igru, dobro smo igrali. Šok je bio ta tragična povreda Milkunića. Vidio sam na licima mojih igrača da se ne plaše protivnika, da smo spremni na pobjedu, sigurni na terenu. Posebno smo dobro odigrali u odbrani. Golman Mevludin Čehajić je imao čak 21 odbranu, odbranio je i tri sedmerca, jednostavno briljirao je. U odbrani su bez greške odigrali naši Danijel Jurić i Faris Rujanac. Rujanac je bio dobar i u napadu. Odličan je bio i naš mladi Mirsad Čelenka, koji je dobrom igrom obilježio svoj rođendan. Sve u svemu jedna vrlo borbena utakmica u kojoj smo istina izgubii bodove. Ali idemo dalje! Na proljeće je nova utakmica. Jedan gol razlike nije nedostižan. Borićemo se do kraja! – izjavio je Ljubo-mir Filipović, trener RK Čelika.

Povreda Milkunića

Već smo istakli da je pravi šok u ekipi RK Čelika bio već u prvih par minuta, kada je mladi i izuzetno telentovani Muharem Milkunić imao nezgdan pad i povrijedio koljeno. Treneri Čelika Miki Filipović i Amar Kobilica, morali su gotovo od prvog minuta utakmice zbog Milkunića mjenjati koncept igre. Ipak, igračima RK Čelika nema se šta priogovoriti: igrali su borbenio, požrvo-vano, ali i pod dojmom Milkunićeve povrede.

Još jedan igrač Čelika – Tarik Kubat je u žaru borbe zadobio bolove u koljenu i on će narednih mjesec dana biti van stroja.
U ekipi Juniora nije bilo povreda, ali je odlični igrač Muhamed Ajanović ,,zaradio” najprije crveni, a onda i plavi karton i diskvalificiraju.

Golgeteri Pirić i Suljić

Najviše golova za RK Čelik je postigao Bakir Pirić (7), Faris Rujanac je dodao 6, Mirsad Čelenka 5. Mario Filipović je dao 4 gola.
Kod RK Čelik Juniora standardno prvi golgeter je bio odlični Anes Suljić, koji je postigao najviše golova na ovoj utakmici (8), a Jasmin Omerović i Edhem Grabus su dodali po 5 golova. Značajan doprinos pobjedi Čelik juniora u važnim trenucima dao je iskusni Edin Bajramović, inače sa 38 godina najstariji igrač na terenu.

Sve su svemu, da zaključimo: jedna borbena, žestoka utakmica, prava prvenstvena utakmicva, u kojoj je RK Čelik junior imao više sreće. Čeka se nastavak i ove utakmica na proljeće.

Veći dio publike je za svoju ekipu sportski navijalo i to je bilo na nivou derbija.

U sljedećem kolu RK Čelik gostuje kod ,,starog” rivala RK Jajca u Jajcu.

Tekst RK Čelik

Foto sa Zenicainfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno