Info

Zasjedala Skupština ZDK

Zasjedala Skupština ZDK
Zasjedala Skupština ZDK
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zasjedala Skupština ZDK – Skupština Zeničko dobojskog kantona usvojila je Nacrt Zakona o naučno istraživačkoj djelatnosti i uputila ga u javnu raspravu. Odlučeno je, da se po skraćenom postupku raspravlja o Prijedlogu Zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica Zenica,koji je i prihvaćen.

Najviše pažnje na današnjoj sjednici Skupštine ZDK izazvalo je razmatranje Nacrta Zakona o naučno-istraživačkoj djelatnosti. Zastupnici su iznijeli brojne primjedbe,ali je dokument na kraju prihvaćen i upućen u javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Zastupnik DF-a , Samir Lemeš,među ostalim smatra, da se mora precizirati nivo izdvajanja na godišnjem nivou za ovu oblast. Planirani iznos u Nacrtu Zakona za nauku od 0 do 0,5 posto vrijednosti budžeta može značiti da se ne izdvoji ni marka, ukazuje Lemeš.

Skupština je prihvatila i Prijedlog Zakona o uvjetima koje treba ispunjavati Kantonalna bolnica Zenica. Član skupštinske komisije za ovu oblast, dr. Senad Karavdić kaže da su moguća i naknadna poboljšanja ovog dokumenta. Cilj ovog Zakona je da Bolnica Zenica preraste u univerzitetsko-klinički centar.

Razmatran je i usvojen i Prijedlog Odluke o donošenju Kantonalnog ekološkog akcionog plana za period 2017-2025. godine.

(Š.B.)
rtvze.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno