Info

Iznenađujuća dugoročna vremenska prognoza

Iznenađujuća dugoročna vremenska prognoza
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iznenađujuća dugoročna vremenska prognoza – Meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda izradili su dugoročnu vremensku prognozu prema kojoj će u aprilu biti izuzetno promjenjivo i nestabilno vrijeme.

Kako se u ovoj prognozi navodi, u periodu od 4. do 7. aprila na prostoru Bosne i Hercegovine preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u srijedu 5. aprila.

Jutarnje temperature kretaće se od 2 do 11 stepeni Celzijusa.

Prema sinoptičkim kartama, do stabilizacije vremena doći će od 8. do 13. aprila. Stabilno vrijeme uslovit će i porast dnevne temperature vazduha. Maksimalne temperature kretaće se do 22, a u Hercegovini do 24 stepeni Celzijusa.

Novo pogoršanje vremena uzrokovano frontalnim poremećajem, u periodu od 14. aprila pa do 17. aprila donijeće blagi pad temperature vazduha i padavine. Minimalne jutarnje temperature spuštaće se i do 3 stepena Celzijusa, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema prognozama Accuweathera, i posljednje dane aprila obilježiće promjenjivo vrijeme sa čestim padavinama.

avaz.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno