Nogomet

Započele “Otvorene zabavne škole fudbala”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Započele “Otvorene zabavne škole fudbala” – Nakon održanog regionalnog seminara za trenere Otvorenih zabavnih škola fudbala, na kojem su se okupili koordinatori i osoblje ovog projekta iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Kosova i Crne Gore, danas je zvanično započela prva škola zabavnog fudbala za područje Petrovo- Gračanica u ovogodišnjoj sezoni.

Škola u Petrovu i Gračanici se održava od 08.- 12.08.2016., u kojoj se aktivnosti prva dva dana dešavaju u Petrovu, a sljedeća tri dana u Gračanici. Oko dvije stotine djece iz ove škole putuju iz mjesta u mjesto organizovano s kojima radi 14 lidera i trenera i 12 asistenata.

Projekat petodnevnih Otvorenih zabavnih škola fudbala, koji organizuje danska nevladina organizacija CCPA (Cross Cultures Project Association), okuplja oko 10 000 hiljada djece uzrasta od 7-14 godina u pomenutim zemljama regiona s ciljem stimulacije pomirenja, približavanja i izgradnje mira među zajednicama različitih etničkih struktura.

Regionalni seminar za trenere škola zabavnog fudbala održao se na Kopaoniku, u Srbiji od 4.-6. augusta, a predvodio ga je osnivač organizacije CCPA i projekta “Otvorenih zabavnih škola fudbala”, Anders Levinsen, te po dva instruktora iz svake od pomenutih zemalja.

Kako bi se najbolje pripremili za rad sa djecom, treneri su učestvovali u interaktivnim radionicama o integrisanom pristupu fudbalu, treninzima za razvoj dječijeg intelekta, izgradnje emocija i vještina, te kreiranja idealnog okruženja za dijete kako bi se svako od njih osjećalo sigurno, dobrodošlo i uključeno u igru.

Nakon škole Petrovo- Gračanica, slijede i ostale škole širom regiona čiji će datumi održavanja biti naknadno objavljeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno