Nogomet

Video: pregled svih golova 3. kola BHT Premijer lige: Čelik 8. nakon tri kola

Premijer liga BiH
Premijer liga BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Video: pregled svih golova 3. kola BHT Premijer lige: Čelik 8. nakon tri kola – U trećem kolu BHT Premijer lige BiH na šest utakmica vidjeli smo 19 golova, a na svakom susretu postignut je barem po jedan pogodak.

Derbi kola odigran je na Grbavici gdje je Željezničar savladao Široki Brijeg sa 2:0 golovima Ivana Lendrića i Steve Nikolića. Najljepši pogodak kola viđen je u Doboju kod Kaknja, gdje je domaća Mladost savladala Metalleghe sa 3:2.

Gol za smanjenje vodstva Mladosti na 2:1 u 45. minuti se zaista rijetko viđa na bh. terenima. Aleksandar Radulović je primio loptu na sredini terena, te je sa više od 30 metara silovito šutirao i zakucao loptu u mrežu Adnana Hadžića.  Isti igrač je postavio i konačan rezultat u četvrtoj minuti sudijske nadoknade također prelijepim golom iz slobodnog udarca sa 16 metara.

Na listi strijelaca vodi Elvir Koljić (Krupa) sa 4 gola, dok su po 3 postigli Sulejman Krpić (Sloboda), Ivan Lendrić (Željezničar), Marko Obradović (Radnik) i Jasnim Mešanović (Zrinjski). Prema podacima Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, na šest utakmica BHT Premijer lige bilo je ukupno 12.850 gledatelja. Najveća posjeta je bila na susretu Željezničar – Široki Brijeg (5.500), a najmanja na meču Mladost – Metalleghe (250).

Rezultati 2. kola Premijer lige BiH:

Sloboda – Vitez 1:0
Željezničar – Široki Brijeg 2:0
Zrinjski – Olimpic 4:1
Čelik – Sarajevo 1:1
Krupa – Radnik 2:2
Mladost – Metalleghe 3:2

Tabela Premijer lige BiH:

tabela premijer lige bih nakon 3. kola



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno