Politika

Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH Čupljugin uručio predsjedavajućem Duvnjaku licencu za korištenje sistema e-parlamenta

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zamjenik šefa Misije OSCE-a u BiH Čupljugin uručio predsjedavajućem Duvnjaku licencu za korištenje sistema e-parlamenta – Danas je Jasmin Duvnjak predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona u protokolarnu posjetu primio zamjenika šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, ruskog diplomatu, gospodina  Aleksandra Čupljugina (Alexander Chuplygin).

Povod za posjetu je bila implementacija modernog e-parlament informacionog sistema u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona. Riječ je o prvom takvom sistemu koji je implementiran u zakonodavnim organima u Bosni i Hercegovini, koji integralno pokriva sve bitne radne procese počev od unosa dokumenata, kreiranja dnevnog reda sjednica, do procesa koji se sprovode na samim sjednicama Skupština. Projekat je realiziran u kontekstu Implementacije dokumenta „Plan komunikacija Skupštine Zeničko-dobojskog kantona s javnošću“, a implementacija je potpomognuta od strane Misije OSCE-a Bosni i Hercegovini.

Nakon protokolarnog sastanka, a prije početka 63. sjednice Skupštine Zeničko-dobojskog kantona ovaj sistem je pušten u upotrebu i tom prilikom gospodin Čupljugin je predsjedavajućem Duvnjaku uručio licencu za uvođenje i korištenje e-parlament informacionog sistema.

Ovom prilikom gospodin Čupljugin je rekao da su uvođenjem e-parlament informacionog sistema stvoreni uslovi za efikasniji rad, veću transparentnost, te pravovremeno informisanje građana ovog kantona. Naglasio je da Misija OSCE-a uspješno sarađuje sa Skupštinom Zeničko-dobojskog kantona, te da mu je veoma drago što prisustvuje implementaciji ovog informacionog sistema u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

Predsjedavajući Duvnjak se ovom prilikom zahvalio Misiji OSCE-a i zamjeniku šefa Misije na pomoći u implementaciji informacionog sistema, koji je jedinstven u dijelu zakonodavne vlasti u Bosni i Hercegovini. Predsjedavajući Duvnjak je izrazio nadu da će koristi ovog savremenog sistema kao što su, funkcionalnost, produktivnost, transparentnost, racionalizacija i pojačana odgovornost unaprijediti integritet i poboljšati rezultate rada Skupštine našeg Kantona i da će biti od značaja i medijima i široj javnosti.

Stručna služba Skupštine ZDK

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno