Politika

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik nagradio Nizama Čančara

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Saopćenje za javnost: Gradonačelnik nagradio Nizama Čančara – Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović organizovao je prijem za Nizama Čančara, reprezentativca Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci. Povod za susret gradonačelnika i Čančara, kojem je prisustvovala i pomoćnica gradonačelnika za boračko – invalidsku i socijalnu zaštitu, stambene poslove i društvene djelatnosti Sumea Mujkanović bile su briljantne igre 42-godišnjeg Zeničanina u dresu reprezentacije BiH na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u sjedećoj odbojci. Na takmičenju održanom u Holandiji, reprezentacija BiH osvojila je naslov viceprvaka svijeta, a Nizam Čančar proglašen je za najboljeg blokera na prvenstvu.

“Čestitam našem sugrađaninu na velikom rezultatu, koji je nastavak njegove uspješne karijere. Gradska uprava čini sve da sistemski uredi oblast sporta i nakon Čelika vjerujem da ćemo to uspjeti i u ostalim sportovima, pa i sjedećoj odbojci gdje imamo tri kluba i mnoštvo vrhunskih igrača”, između ostalog rekao je gradonačelnik Kasumović.

Tom prilikom gradonačelnik je jednom od najtrofejnijih zeničkih sportista uručio prigodnu novčanu nagradu, uz obećanje da će ispuniti želju Nizama Čančara za rješavanjem stambenog pitanja.

“Za 23 godine moga uspješnog bavljenja sportom ovo je prvi put da sam na ovakav način primljen u Gradskoj upravi i na tome se od srca zahvaljujem gradonačelniku Kasumoviću i njegovim saradnicima. Imamo vrhunsku reprezentaciju, o kojoj cijeli svijet priča i ja očekujem da ćemo se i sa narednih takmičenja, uključujući i Paraolimpijske igre u Tokiju, vratiti sa medaljama. Što se tiče povratka u Zenicu, on je bio aktuelan prije pet – šest godina. Međutim, prije Paraolimpijade u Londonu obećavan mi je posao u jednom javnom preduzeću ali kada sam se vratio sa zlatnom medaljom oko vrata, pravili su se da mi ništa nisu obećali i kao da nisam ni osvojio medalju. Jedan sam od rijetkih ratnih vojnih invalida koji nema riješeno stambeno pitanje i današnje obećanje gradonačelnika daje mi nadu da ću se vratiti i karijeru završiti u jednom od zeničkih klubova”, riječi su Nizama Čančara.

Iako je stambeno zbrinjavanje boračke u nadležnosti Kantona i FBiH, Gradska uprava će prema riječima gradonačelnika Fuada Kasumovića finansijski podržati kupovinu stana za porodicu Čančar.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno