Info

Zalihić: Tri bh. državljanina hospitalizirana u saudijskim bolnicama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Trenutno su tri bh. državljana hospitalizirana u saudijskim bolnicama, izjavio je za Agenciju MINA šef ljekarskog tima dr. Adem Zalihić.

Prema njegovim riječima, zdravstveno stanje bh. hadžija i hadžinica koji borave u Meki i Medini je prilično zadovoljavajuće.

– Tri su pacijenta na bolničkom liječenju, što je relativno dobro s obzirom na ukupan broj od 2.224 naših hadžija. Oni su relativno stabilnog zdravstvenog stanja. Jedan hadžija je ranije bio na bolničkom liječenju, njegova upala pluća je sanirana u bolničkim uslovima i on je otpušten i ide lagano u opravak – kazao je Zalihić.

Ove godine bh. hadžije su prvo obavile hadž, a potom posjećuju Medinu i Poslanikovu džamiju. Zaključno s današnjim danom, iz Meke u Medinu je pristiglo više od polovine hadžija, pa su stoga u funkciji ambulante u oba grada.

– Hadžije su zadovoljavajućeg zdravstvenog stanja, s obzirom na klimatske uslove u kojima obitavaju posljednjih dvadesetak dana i s obzirom na poduhvat koji su izvršili, odnosno, obavili hadž u vrlo nepovoljnim uslovima, pri izuzetno toplom vremenu – kazao je Zalihić.

Medicinski tim koji čini sedam ljekara i sedam medicinskih tehničara rade u punom kapacitetu u dvije ambulante, i u Meki i u Medini.

– Obavlja se ambulantni i terenski posao i do sada je evidentirano više od 2.000 manjih ili većih intervencija. Sanirali sve ono što se moglo sanirati i možemo biti zadovoljni ostvarenim rezultatima – dodao je Zalihić, javlja MINA.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno