Info

Zakon o igrama na sreću

Zakon o igrama na sreću u FBiH počeo se kršiti i prije nego je zaživio
Zakon o igrama na sreću u FBiH počeo se kršiti i prije nego je zaživio
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zakon o igrama na sreću- Prijedlog izmjena Zakona o igrama na sreću koji je usvojen u Zastupničkom domu federalnog Parlamenta izazvao je buru nezadovoljstva među domaćim pripređivačima igara na sreću koje još nikad nije prestalo, jer se, kako i sami kažu, radi o njihovim životima.

Da je cijeli ovaj Zakon, odnosno, da su izmjene i dopune Zakona, koje su usvojene zapravo samo plod svjesnog i namjernog lansiranja lažnih podataka u svrhu obmane javnosti govori i sljedeća slika.

Naime, prema novom Zakonu sva uplatna mjesta umjesto dosadašnjih 100 metara sada trebaju biti udaljena 200 m od vjerskih objekata, srednjih i osnovnih škola. I ne bi to bilo ni čudno ni nelogično, naprotiv, da je ovaj Zakon makar u ovom slučaju jednak za sve priređivače igara na sreću. I tako je flagrantno kršenje zakona, uobičajeno za našu zemlju, počelo je i prije nego je zakon zaživio.

Činjenica je, nažalost, da usvoje li se ove izmjene zakona i u Domu naroda privatni priređivači će biti primorani na zatvaranje svih 2.550 poslovnica i otpuštanje 5.500 djelatnika. Hoće li se o 5 i pol hiljada porodica brinuti predlagači ovog zakona nakon što brojni uposlenici ostanu na ulici pitanje je za milion dolara.

novi.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno