Info

Zaključeni sporazumi sa općinama o zajedničkoj realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2018. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zaključeni sporazumi sa općinama o zajedničkoj realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2018. godinu – Himzo Smajić, ministar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu potpisao je sa većinom općina Zeničko-dobojskog kantona sporazume o zajedničkoj realizaciji projekata iz Programa utroška sredstava vodnih naknada za 2018. godinu. Sporazumi se odnose na realizaciju ukupno 61 projekta vodne infrastrukture u ukupnoj vrijednosti od 4.943.000,00 KM.

Zaključenjem sporazuma stvaraju se preduslovi za provođenje postupaka javnih nabavki i realizaciju projekata. Do kraja sedmice očekuje se zaključenje sporazuma sa svim jedinicama lokalne samouprave.Obaveze lokalne zajednice su da obezbijedi odobrenje za građenje i projektnu dokumentaciju, odnosno predmjere radova za koje se planira izvođenje radova, dok će Ministarstvo osigurati vršenje stručno-tehničkog nadzora.

Press služba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno