Info

Podrška Savezu izviđača Grada Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Podrška Savezu izviđača Grada Zenica – Predsjedavajući Skupštine Zeničko-dobojskog kantona Jasmin Duvnjak primio je predstavnike Saveza izviđača Grada Zenica na čelu sa predsjednikom Edinom Šarićem.

Tom prilikom predstavnici zeničkih izviđača su upoznali predsjedavajućeg o planovima i aktivnostima koje, s ciljem neformalnog obrazovanja i vaspitanja djece i omladine, skoro sedam decenija provode izviđači i to kroz organizaciju ljetnih i zimskih kampova, te ekoloških sekcija.

Glavna tema razgovora je bila nastavak aktivnosti na realizaciji izgradnje „EKO-KUĆE Smetovi“. Prisutni su se složili da aktivnosti treba ubrzati i zajedničkim snagama realizovati projekat do kraja 2018. godine. Izgradnjom funkcionalne i moderne Eko-kuće na Smetovima omogućio bi se boravak većeg broja djece iz Zenice i cijelog Kantona tokom godine.

Riječ je o projektu koji treba da bude edukativno-pokazni školski centar sa svim uslovima za aktivnosti djece i mladih do 16 godina. Prema projektu “Eko-kuća Smetovi” će imati smještajni kapacitet za minimalno 50 djece u višekrevetnim sobama, edukativni kabinet, botanički vrt, edukacijsku stazu, hranilice i kućice za ptice, ali i “baby ski lift” dužine 100 metara, te druge sadržaje, koji će upotpuniti rekreativni i edukativni boravak djece i mladih (“Škole u prirodi” i sl).

Predsjedavajući Duvnjak se zahvalio Savezu izviđača Grada Zenica na njihovom nesebičnom volonterskom angažmanu i svim aktivnostima koje sprovode s ciljem da djeca vole i čuvaju prirodu i budu bolji ljudi, podsjetivši da je povodom Dana Kantona 2017. godine Savezu izviđača Grada Zenica uručena i „Plaketa Zeničko-dobojskog kantona“.

Stručna služba Skupštine ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno