Politika

Zaključci i odluke posljednje sjednice Gradskog vijeća Zenica u 2016. godini

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zaključci i odluke posljednje sjednice Gradskog vijeća Zenica u 2016. godini – Na današnjem zasjedanju Gradsko vijeće Zenice usvojilo je Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Grada Zenice za prva tri mjeseca iduće godine, Informaciju o stanju objekta zeničke Gradske kafane sa prijedlogom rješenja, zatim Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama, ali i amandman na ovu Odluku, Kluba poslanika SDA.

Ranije planirane tačke, Prijedlog programa dekoracije Grada Zenice za iduću godinu i prijedlog Odluke o subvencioniranju troškova grijanja povučene su sa dnevnog reda na zahtjev predlagača.

Informaciju o stanju objekta zeničke Gradske kafane sa prijedlogom rješenja, svi vijećnici u današnjoj raspravi tokom Gradskog vijeća Zenice podržali su bezrezervno.

Mirsad Čizmo vijećnik SDA predložio je dogradnju objekta kako bi se i zenička biblioteka smjestila u adekvatnije prostore,Almir Babajić vijećnik SDP-a  je smatrao da u velikom prostoru Gradske kafane ima mjesta i za Dom mladih dok je Sanjin Aldobašić, vijećnik Snage centra podsjetio i na komercijalne mogućnosti ovog prostora.

Informacija je prihvaćena sa svim iznesenim prijedlozima, a po riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, dalju riječ će imati stručnjaci iz ove oblasti.Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju Grada Zenice za prva tri mjeseca iduće fiskalne godine, Gradsko vijeće danas je prihvatilo bez rasprave i većinom glasova.

Po ovoj Odluci ukupni prihodi i rashodi za pomenuti period iznose 7 miliona i 832.000 maraka. Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama za kriterij utvrđivanja takse odredio je akumulativnost djelatnosti za koje se primjenjuje tarifa, pri čemu je Klub vijećnika SDA uložio amandman tražeći brisanje člana koji tretira oporezivanje isključivo telekomunikacijskih operatera.

I Mensud Keleštura vijećnik ASDA smatrao je da treba oporezovati i ostale visokoakumulativne firme poput banki, mikrokreditnih organizacija i slično, dok je gradonačelnik Kasumović najavio da će uskoro i to uslijediti.

Nakon  rasprave Vijeće Grada Zenice usvojilo je i amandman vijećnika SDA , kao i Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim taksama.    (V.J. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno