Politika

Kozlić: odluke donosi Gradsko vijeće, a provodi ih Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kozlić: odluke donosi Gradsko vijeće, a provodi ih Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom – Odluku da se oporezuju kladionice u Zenici nije donio gradonačelnik, nego Gradsko vijeće većinom svojih glasova. Raniji prijedlozi gradonačelnika, uključujući današnji, bili su ishitreni, manjkavi i diskriminatorski na šta je upozorila i Komisija za propise, ističe predsjednik Kluba vijećnika SDA u Gradskom vijećču Spahija Kozlić, u izjavi za naš portal.

-Zahvaljujući amandmanu Stranke demokratske akcije koji je dobio većinsku podršku u Gradskom vijeću spriječeno je poistovjećivanje telekom operatera sa društvenim zlom zvanim kladionice. Pokušajem stavljanja telekom operatera u isti rang sa kladionicama gradonačelnik je htio voditi neke svoje privatne bitke, posebno sa BH Telecomom, što je spomenutim amandmanom spriječeno, jer bi u suprotnom kroz moguće povećanje cijena usluge, ceh plaćali građani Zenice. Nakon toga je većina u Gradskom vijeću predvođena vijećnicima SDA i uz podršku SBB-a, SDP-a i DF-a usvojila Odluku o izmjenama Odluke o komunalnim taksama kojom se kladionice u Zenici oporezuju znatno većim iznosima u odnosu na prethodni period. Žalostan je pokušaj gradonačelnika da sve skupa pokuša pripisati sebi, jer su odluku donosili vijećnici, a ne on. Na gradonačelniku je da je provede, kao i sve ostale odluke koje donosi Gradsko vijeće. Dakle, odluke donosi Gradsko vijeće, a provodi ih gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom. Drugačije nije moguće i to javnost treba znati, navodi Kozlić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno