Info

Zajednička humanitarna akcija Plave palete i Krčma BP: “ČITAJ ZA KENU”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Humanitarna akcija: “ČITAJ ZA KENU” – S ciljem prikupljanja novčanih sredstava za nastavak liječenja našeg sugrađanina Kenana Madže, koji boluje od raka pluća 4. stadija sa metastazama na mozgu, Klub “Plava paleta” sa priznatim Zeničkim književnikom Emirom Sokolovićem i “KRČMA BP” sa braćom Petrović, Ivanom i Andrijom, organizuju zajedničku humanitarnu akciju: “ČITAJ ZA KENU”.

U okviru navedene akcije klub Plava paleta obezbijedila je određeni broj primjeraka zbirke poezije talijanske pjesnikinje Sabrine De Canio, a koji su primjerci prevedeni i dostupni svima za kupovinu u ugostiteljskom objektu “KRČMA BP”, na Talića brdu broj 6, po cijeni od 10 KM.

Sva sredstva prikupljena od prodaje ovog književnog djela bit će dodijeljena našem Keni za kupovinu propisanih terapija.

Inače, zbirka poezije “Libera nos a malo” predstavlja vrhunsko djelo učiteljice talijanske književnosti sa kosmopolitskim zvanjem Sabrine De Caino, koja je u svojim još mlađahnim godinama odabrala Afriku i i njena ratna područja kao mjesto življenja i bavljenja nastavnim aktivnostima, zbog čega njeni stihovi odišu zvukovima, aromama i bojama Starog kontinenta.

Od organizatora humanitarne akcije saznajemo da ovaj vid podrške Kenanu kao mladom čovjeku, koji pokazuje veliku hrabrost u borbi sa opakom bolešću, koriste i kao način promocije kulture čitanja među Zeničankama i Zeničanima, jer kako zaključuju: “Knjiga uvijek daje, a ništa ne uzima” pa pozivaju sve koji su u mogućnosti da čitanjem za Kenu doprinesu njegovom brzom ozdravljenju, istovremeno bogateći svoj duh svojim dobrim djelom i čarima nenadmašne talijanske poezije. Zainteresovani za priloge pomoći, iste mogu ostaviti u humanitarnoj kutiji, koja se također nalazi u “KRČMA BP” još od prvih organizovanih humanitarnih akcija za Kenana jer svaka terapija koju Kenan treba primiti svakih 21 dan košta oko 4000 KM



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno