Info

Paketiće dobili štićenici Medike Zenica

Paketiće dobili štićenici Medike Zenica

Na poziv prof. Midhata Kasapa, danas smo bili u posjeti Mediki Zenica, udruženju koje se brine o djeci i ženama koje su preživjele nasilje u porodici. Tom prilikom podijelili smo 29 bajramskih paketića štićenicima ovog udruženja.

Pokrovitelji su bili Općina Kakanj na čelu na načelnikom Mirnesom Bajtarevićem, Džemat Riken iz Švicarske i Džemat Innsbruk iz Austrije. Ispred Medike obratila se uposlenica udruženja Irma Šiljak, koja je istakla da je svaka posjeta i pomoć za ovo udruženje od velikog značaja.

Medika se već trideset godina brine o ženama i djeci koji su preživjeli različiti vidove nasilja. Ovom podjelom Centar za dijasporu “Mreža” završio je projekat podjele ramazanskih i bajramskih paketića. Odlična saradnja Mreže, općina i dijaspore, doprinijela je tome da se tokom ramazana i za Kurban bajram podijeli oko 3.500 paketića.

Mreža i u narednim danima nastavlja sa novim projektima i jačanju saradnje sa dijasporom.

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: